Velibor Lazarević: Na Jahorinu se vraćaju zaljubljenici skijanja

28.01.2015. 12:42 / Izvor: eKapija.ba
Velibor Lazarević: Na Jahorinu se vraćaju zaljubljenici skijanja

Na čelu AD OC Jahorina od aprila prošle godine nalazi se Velibor Lazarević, rođeni Sarajlija i zaljubljenik skijanja. Upravo zahvaljujući njegovoj ljubavi prema planini i skijanju zajedno sa novom upravom napravio je u kratkom period zavidne rezultate.

Na čelu AD OC Jahorina od aprila prošle godine nalazi se Velibor Lazarević, rođeni Sarajlija i zaljubljenik skijanja.

Upravo zahvaljujući njegovoj ljubavi prema planini i skijanju zajedno sa novom upravom napravio je  u kratkom period zavidne rezultate.

INVESTIRANJE U SKIJALIŠTE

"Naslijedili smo velike dugove i nerješene probleme i nije bilo ni malo lako se pripremati za predstojeću sezonu", kaže Lazarević, pojašnjavajući kako su zahvaljujući studioznom rješavanju nagomilanih problema, uspjeli uraditi ključne stvari pred početak zimske sezone 2015 godine.

Na skijalištu se radilo čitavo ljeto. Uređene su staze, poboljšan je sistem za vještačko osnježavanje nabavljanjem novih SUFAG topova, obilježene su sve staze sa putokazima koji imaju veliki bezbjedonosni efekat na skijalištu.Na radost svih skijaša za ovu sezeonu osposobljeno je i noćno skijanje na stazi Poljice.

Novo rukodstvo na čelu sa Lazarevićem radilo je i na uređenju hotela Bistrica, u koji se trideset godina nije ništa ulagalo. 

"Kada naslijedite brojne probleme, nedovršene investicione cikluse, nerješene imovinsko-pravne odnose, dugovanje prema dobavljačima, dugovanje za plate radnika, veoma je teško ući u trku sa ostalim ski centrima i biti konkurentan na tržištu", kaže Lazarević, pojašnjavajući kako je dug proces vraćanja imidža centru kada ga izgubite, jer treba dosta da se radi.

Navodi kako su u proteklih pet godina imali značajan investicioni ciklus od strane Vlade Republike Srpske u Jahorinu.

"Prije svega to se odnosi na vertikalni transport (tri šestosjeda) i vještačko osnježavanje kojim je pokriveno nekih 15 posto skijališta. Mi sada imamo jedan nedovršeni proizvod, jer je potrebno osniježiti kompletno skijalište, instalirati brze ski liftove, urediti dječije poligone, rješiti parking prostore. Sve je to dugotrajan proces i nadam se da ćemo u naredne tri godine uspjeti riješiti te probleme i opet imati Jahorinu u punom sjaju", ističe Lazarević.

Ovogodišnjom sezonom Lazarević kaže kako je zadovoljan, snijeg je pao, pripremili su na vrijeme i stazu koja je pokrivena sistemom za vještačko osnježavanje, gdje su instalirali dva mobilna topa koja su se pokazala dosta efektnim. 

"Rezultati od ljetos  se prepoznaju na skijalištu i u hotelu Bistrica i mnogi gosti daju pozitivne kritike. Naravno, ima i onih gostiju koji nam  daju sugestije za unapređenje rada skijališta i mi se trudimo da sugestije dobronamjerno pihvatimo i poboljšamo svoje usluge", kaže Lazarević, dodajući kako stiče utisak da se na Jahorinu polako vraćaju oni pravi skijaši i zaljubljenici u Jahorinu.

Kada je u pitanju ova sezona AD OC Jahorinaima u planu održavanje velikog broja sportsko zabavnih događaja, organizacija ski takmičenja, organizacija zabavnih sadražaja, promocije i sl.

"Nakon okončanja sezone pokušaćemo uz pomoć Vlade Republike Srpske krenuti u dalje investicije i završetak sistema za vještačko osnježavanje cijele planine, kao i instaliranje brzih ski liftova. Za ljeto ćemo pripremiti i biciklističke staze, staze za šetnju, dok će žičare raditi vikendima za panoramsko razgledanje Jahorine. Veliki broj sportskih kampova će se održavati na sportskim terenima ispred hotela Bistrica, a dogovoreno je i snimanje filma u hotelu Bistrica u kojem će glavni akteri biti najveća glumačka imena sa naših prostora i iz regiona", kaže za eKapiju Lazarević.

LAZAREVIĆ PRIVATNO

U razgovoru Lazarević nam otkriva i nekoliko detalja iz privatnog života. Kaže kako se iz ranih mladalačkih dana rado sjeća lijepih skijaških trenutaka, kako na Jahorini, tako i u drugim ski centrima širom Evrope.

Osim skijanja u slobodno vrijeme igra tenis, trudi se da bude posvećen svojim prijateljima i porodici, jer je kaže balans između posla i privatnog života veoma važan za svakog čovjeka.

"Porodica je moja velika podrška u svakom trenutku, a svoja prijateljstva čuvam i njegujem, jer danas je sve manje pravih i iskrenih prijatelja."

IZ BIOGRAFIJE

Lazarević je rođen 1977. godine. Završio je fakultet za fizičku kulturu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 2002. godine, a nakon čega je magistrirao na Fakultetu za menadžment Univerziteta u Novom Sadu u oblasti upravljanju ljudskim resursima. Prva radna iskustva nakon završenog fakulteta stekao je Ski klubu Jahorina kao trener. Iste godine imenovan je i za trenera skijaške reprezentacije BiH gdje ostaje do 2006 godine.

Kao trener ski reprezentacije BiH nastupa je na raznim međunarodnim takmičenjima od kojih izdvaja: trofejo Topolino i Pinokio (Italija), te Svijetsko prvenstvo 2005 godine u Bormiu. Kroz udruženje koje se bavi edukacijom skijaša i publikacijom materijala u oblasti skijanja, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstva sporta Republike Srbije, a na kojima je bio recezent i legendarni skijaš Bojan Križaj, objavljujeje radove koji su distribuirani u prosvjetnim ustanovma u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Lazarević je i predsjednik Komisije učitelja i trenera skijanja Republike Srpske i potpredsjednik Asocijacije trenera i učitelja skijanja BiH koja je članica međunarodne asocijacije  (ISIA).

Posjeduje međunarodne licence skijanja i licence za Anti doping kontrolora.  Od 2008. godine, pa do imenovanja na trenutnu funkciju, radio je u Sektoru za sport Ministarstva civilnih poslova. Učestvovao u izradi Strategije razvoja sporta BiH za 2009/2014 godine 2014/2018 godine. Učestvovao u izradi Programa strateškog planiranja i razvoja javnih politika u saradnji sa UNDP-om.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti