"Dunavski finansijski dijalog" 24. i 25. januara u Beogradu

23.01.2013. 13:27 / Izvor: Fena
'Dunavski finansijski dijalog' 24. i 25. januara u Beogradu

Četranest zemalja sa 115 miliona stanovnika fokusiralo se na osnovni zadatak: dunavski region u ekonomski i kulturološki centar Evrope.

Dunavski dijalog

Evropska unija od 2011. godine radi na projektu osiguranja visokog nivoa napretka u cjelokupnoj dunavskoj regiji, poznatom pod imenom Evropska strategija za dunavski region.

Četranest zemalja sa 115 miliona stanovnika fokusiralo se na osnovni zadatak: dunavski region u ekonomski i kulturološki centar Evrope.

U tom kontekstu, koordinator Strategije za prioritetnu oblast "institucionalni kapaciteti i saradnja" Grada Beča, Kurt Puchinger ,organizator je drugog  "Dunavskog  finansijskog dijaloga", koji će biti održan 24. i 25. januara u Beogradu.

Suština ovog sastanka je dijalog između privatnih i javnih nositelja projekata u dunavskoj regiji te njihovih potencijalnih finasijera, saopćava danas Compress Sarajevo.

Cilj konferencije je svim učesnicima  pružiti platformu za diskutiranje finansijskih mogućnosti, kao i pronalaženje novih poslovnih prilika u dunavskoj regiji.

Nakon uspješne premijere prvog "Dunavskog finansijskog dijaloga" u Austrijskoj centralnoj banci u Beču, tema drugog događaja je, pored predstavljanja inovativnih projekata malih i srednjih preduzeća, predstavljanje projekata u oblasti prijevoza i kulture.

U Beogradu se očekuje dolazak 200 učesnika, uključujući i predstavnike vodećih finansijskih institucija i javnih finansijskih agencija, kao i predstavnika projekata cjelokupne dunavske regije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave