Sarajevo Innovation Summit 2019. okuplja stručnjake u oblasti inovacija

07.10.2019. 16:44 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Innovation Summit 2019. okuplja stručnjake u oblasti inovacija

Cilj je ohrabrivanje i stimulisanje inovativnog rada i kreiranje adekvatnog okruženja.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kao jedini međunarodno akreditirani fakultet iz oblasti poslovnih studija sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, nastavlja diskusiju o značaju inovacija i organizira Sarajevo Innovation Summit 2019.

Skup će se održati 10.oktobra 2019. godine u  Vijećnici u Sarajevu sa početkom u 9:00 sati. Sarajevo Innovation Summit otvorit će dekanesa prof.dr. Jasmina Selimović, a prisutnima će se obratiti i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini Johanna Strömquist  i idejni tvorac i direktorica Sarajevo Innovation Summit-a  prof. dr. Amila Pilav-Velić.

Osnovna ideja Samita je okupljanje vodećih domaćih i stranih stručnjaka iz poslovnog i javnog sektora, te akademske zajednice radi prezentacije dobrih praksi i razmjene znanja i iskustava. Cilj je ohrabrivanje i stimulisanje inovativnog rada i kreiranje adekvatnog okruženja.

Ove godine podršku Sarajevo Innovation Summit-u pružili su Švedska ambasada BiH, Švedski institut, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Grad Sarajevo, Institut za razvoj mladih KULT, kao i sponzori Privredna komora Kantona Sarajevo, Bosna Bank International d.d., UNDP Bosne i Hercegovine, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Švedska trgovinska komora i SBF Start – up Challenge.

Obraćanje medijima domaćina i učesnika biće upriličeno u 9 sati i 15 minuta na dan održavanja Samita, 10.10.2019. godine u sarajevskoj Vijećnici. Skup je u cjelosti otvoren za medijsko praćenje i izvještavanje.

Program konferencije vam dostavljamo u prilogu maila, a više informacija o samom događaju možete pogledati na linku: http://www.efsa.unsa.ba/innovationsummit/bs/sarajevo-innovation-summit

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave