33. Business cafe u Sarajevu: Menadžement ljudskih resursa milenijalaca

06.12.2022. 11:47 / Izvor: Akta.ba
business cafe

Global Market Solutions najavljuje tridesettreći Business cafe koji će se održat 14.decembra sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Holiday INN, Sarajevo.

Global Market Solutions najavljuje tridesettreći Business cafe koji će se održat 14.decembra sa početkom u 18:00 sati, u hotelu Holiday INN, Sarajevo.

Business cafe je najduži poslovni događaj u BiH sa tradicijom organiziranja 9 godina za redom.

Na tridesettrećem Business cafe-u će se obratiti, gospođa Mersiha Mima Mehić, Generalna direktorica Kolektiv d.o.o - MojPosao.ba i gospodin Samir Jusufović, Izvršni direktor direkcije za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima BH Telecoma.

DOGADAJ

Ovaj business cafe odlična je prilika za menadžere, vlasnike malih i srednjih preduzeća da dobiju informacije i konkretno znanje iz svakodnevne prakse uspješnih HR timova.

GMS organizira tematske Business Café-e gdje je u fokusu radna snaga i izazovi sa kojima se poslodavci susreću od primjenjivih radnih kompetencija do nedostatka radne snage kao ljudskog kapitala radi sve veće stope odlaska građana van BiH.

Ovoga put sa gostima će tematizirati procese upošljavanja, koliko domaće kompanije primjenjuju kvalitetne selekcijske programe upošljavanja, koliko se kompanije moraju prilagoditi novim generacijama na tržištu radne snage ? Kako iskoristiti prednosti koje nove generacije nude, te kako premostiti različitosti u radnoj etici između starijih i mlađih uposlenika ?

Odgovore na ova i druga pitanja koja tretiraju problematiku upravljanja radnom snagom, dat će gosti govornici sa višegodišnjim radom u upravljanju ljudskim resursima.

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini.

Zainteresovani za događaj i nova poslovna poznanstva mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba

Održavanje 33. Business cafe-a podržali su BH Telecom, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Holiday INN, RSG radio, radiosarajevo.ba, poslovni portal Akta i Oslobođenje.


 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave