Okrugli stol u Tuzli

Konstantan rast metalnog i drvnog sektora uprkos izazovima

22.02.2023. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Okrugli stol

Diskusija za mikro, mala i srednja preduzeća u okviru okruglog stola na temu: "Konstantan rast metalnog i drvnog sektora uprkos izazovima".

OKRUGLI STOL:

„KONSTANTAN RAST METALNOG I DRVNOG SEKTORA UPRKOS IZAZOVIMA“

Pozivamo mikro, mala i srednja preduzeća na interaktivnu diskusiju u okviru okruglog stola na temu: "Konstantan rast metalnog i drvnog sektora uprkos izazovima" 

koji će se održati

u ponedjeljak, 27.02.2023. godine, sa početkom u 11:00 h, u

u prostorijama Kantonalne

privredne komore Tuzla, na adresi Trg slobode bb, 75000 Tuzla

Zbog niza izazova sa kojima su se suočavala preduzeća iz metalnog i drvnog sektora poput pandemije korona virusa, energetske krize, promjena u globalnom lancu dobavljača, kao i svjetske ekonomske krize, sa posebnim fokusom na izazove u ljudskim resursima,  Privredna/Gospodarska komora FBIH organizira okrugli stol na temu: „Konstantan rast metalnog i drvnog sektora uprkos izazovima“ , a u cilju interaktivnog dijaloga predstavnika privrednih subjekata i Komore, te pravovremenog djelovanja na putu prevazilaženja barijera, i jačanja kompetencija kompanija iz metalnog i drvnog sektora.

Tokom okruglog stola bit će upriličena i prezentacija projekta Business Information Hub, koji Privredna/Gospodarska komora FBiH implementira u okviru šireg EU4Business Recovery programa, a finansiran je od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke.

Motiv realizacije projekta Business Information Hub je pružiti podršku malim i srednjim preduzećima prvenstveno iz drvnog i metalnog sektora, ali i svim ostalim sektorima u procesu oporavka, kontinuitetu poslovanja, jačanja njihove kompetencije i otpornosti u izazovnim vremenima.Više informacija o projektu dostupno je na www.bizhub.ba .

Prijavu prisustva možete izvršiti registracijom na linku.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

Za više informacija i prijavu prisustva, molimo kontaktirajte:                               

Anela Karahasan, telefon: 033/566-333, email: a.karahasan@kfbih.com; ili

Armin Hodžić, telefon: 033/566-308, email: a.hodzic@kfbih.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave