Kreativno Razmišljanje

Hackathon Creative Thinking: Šta mladi očekuju od Centra Grada Tuzla?

29.11.2023. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Hackathon

Ovaj Hackathon je dio VI Međunarodnih "BH Sedmica Inženjerstva" i ima za cilj pozvati mlade ljude iz BiH da sudjeluju u izazovu.

Učestvuj u budućnosti razvoja Centra Grada Tuzla učestvovanjem u Hackaton Takmičenju u okviru  VI Međunarodnih „BH Sedmica Inženjerstva“!!!!

Programskim sadržajima VI Međunarodnih „BH Sedmice inženjerstva“ predviđena je i organizacija Hackaton-a  koji poziva mlade na učestvovanje u izazovu koji bi izvršnim nosiocima vlasti pomogao smjernicama u tranziciji prema pametnom Gradu Tuzla.

Naš cilj je predstavljanje novih koncepata, inovativnih i pametnih rješenja, kao gradu  koji svoju budućnost vidi u mladim i perspektivnim ljudima. Takođe želimo otvoriti i pitanje fleksibilnih konstrukcija koja se mogu razvijati s promjenjivim potrebama Centra Grada, uklanjajući dinamiku stalnog rušenja i ponovne izgradnje.

Grad Tuzla podržava ovaj projekt i odgovorni za njegovo vođenje i razvoj žele čuti šta je to potrebno Tuzli da bi bila još bolje mjesto ugodnog života.

Hakaton takmičenje će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla 14 i 15. decembra 2023. godine.

Zadatak timova: Osmisliti i predložiti koncept razvoja Centra GradaTuzle. Zamisliti kako bi Centar Grada mogao izgledati u budućnosti i uključiti rješenje za problem održivosti koncepta urbanog života. Izazov je kako napraviti nova tehnička i ostala rješenja u skladu sa savremenim dobom, a obuhvatiti tematske oblasti : novi biznisi, pametna mobilnost, zelena ekonomija, primjena u praksi IoT i ICT tehnologija.

Ciljna grupa: studenti I i II ciklusa i učenici srednjih škola

FORMAT TIMOVA: 3-5 TAKMIČARA ( SVAKI TIM SE PRIJAVLJUJE POD SLOBODNO IZABRANIM IMENOM )

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE: SUBOTA 09. DECEMBRA 2023. DO 12:00 SATI.

Tokom rada u timovima organizirat će se pozvana predavanja iz različitih oblasti koja su povezna sa trenutnim razvojem grada Tuzla, razvojem gradova u budućnosti, digitalnom transformacijom društva i drugim temama koje će biti od pomoći studentima u kreiranju njihovih rješenja.

Vremenski okvir:  Četvrtak 14. 12. od 11 sati- Petak 15.12. o.g. u 15 sati (izlaganje radova ).

NAGRADNI FOND: 

UKUPAN 3000 KM;
PRVO MJESTO 1500 KM;
DRUGO MJESTO 900 KM I
TREĆE MJESTO 600 KM
 

Link za prijavu.

Za učesnike van područja grada Tuzle organizator snosi troškove transporta i smještaja, a za sve učesnike troškove ishrane.

Organizator: Udruženje KulturaMedia Sarajevo u saradnji sa DOO Colosseum Tuzla i Univerzitetom u Tuzli.
  
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave