Posjeta direktora USAID-a Mostaru i poljoprivrednicima

26.06.2013. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
Posjeta direktora USAID-a Mostaru i poljoprivrednicima

Poljoprivrednici će ovom prilikom zajedno sa direktorom USAID-a razgovarati o potrebnim koracima koje nadležne institucije moraju preduzeti kako bi se otklonili ključni problemi.

Pet preduzeća iz sektora poljoprivrede susrešće se u četvrtak, 27. juna, u 10:30h u Blagaju pored Mostara sa Direktorom misije USAID-a u BiH, Davidom Barthom, kako bi diskutovali probleme koji utiču na proizvođače  i poljoprivredni sektor u cjelini. Diskusija će se održati u prostorijama preduzeća Jaffa Komerc, a očekuje se prisustvo proizvođača iz sektora voća i povrća („Jaffa Komerc“ Blagaj, „Popovo polje“ Trebinje), prerade mlijeka („Puđa-Perković“ Livno) i proizvodnje i prerade ljekovitog bilja i meda („Roing“ Ljubuški, „Medicom“ Grude).

Poljoprivrednici će ovom prilikom zajedno sa direktorom USAID-a razgovarati o potrebnim koracima koje nadležne institucije moraju preduzeti kako bi se otklonili ključni problemi. Ova posjeta realizuje se u okviru dvodnevnog boravka gospodina Davida Bartha u Hercegovini, kojim se  ističe da USAID snažno podržava razvoj Hercegovine kroz promociju reformi u poljoprivredi, razvoj turizma i stimulisanje dobrog upravljanja na lokalnom nivou, kao i borbom protiv korupcije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave