Kompanije iz RS u novembru na privrednom skupu u Stuttgartu

22.09.2015. 08:27 / Izvor: SRNA
Kompanije iz RS u novembru na privrednom skupu u Stuttgartu

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će 5. novembra u Stuttgartu biti održan privredni skup na kojem će učestvovati predstavnici najznačajnijih kompanija iz Srpske i tog područja Njemačke.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će 5. novembra u Stuttgartu biti održan privredni skup na kojem će učestvovati predstavnici najznačajnijih kompanija iz Srpske i tog područja Njemačke.

Đokić je naveo da će na tom skupu učestvovati i više predstavnika ministarstava Republike Srpske i njemačke pokrajinske Vlade Baden-Virtemberg, dodavši da Vlada i Predstavništvo Republike Srpske u Stuttgartu zajedno rade na pripremi tog skupa.

"To će biti direktno upoznavanje i međusobno komuniciranje između privrednih grupacija na tom skupu, a njemački privrednici su i ranije izražavali interes za konkretnom saradnjom sa privredom Srpske. To je prilika da prikažemo mogućnosti i potencijale za ulaganje u Srpsku", rekao je Đokić u telefonskoj izjavi Srni iz Minhena, gdje boravi u dvodnevnoj posjeti.

Prema njegovim riječima, dosta ljudi sa ovih prostora dugi niz godina živi u Njemačkoj, već su razvili svoje poslove i taj skup biće ujedno prilika da se oni ohrabre i da prenesu dio svojih poslova i tehnologija u Srpsku.

Đokić je naveo i da je tokom posjete Njemačkoj razgovarao i sa vlasnikom kompanija" Falstaff" Georgom Thalerom o više kvalitetnih ideja za investiranje, kao što su investiranje u preduzeće "Kozaraprevoz" i Banju "Lješljani" kod Novog Grada.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske istakao je da je Taler izrazio veliko interesovanje i da su u toku aktivnosti na izradi studije koja će pokazati sve karakteristike ovog projekta.

"Krajem godine očekujemo da ćemo biti u prilici da se dobije koncesija za banjski kapacitet 'Lješljani', odnosno za vodu te banje čija su ljekovita svojstva dokazana", rekao je Đokić.

On je naveo da je ova kompanija jedan od najvećih njemačkih investitora u Srpskoj u fondove, koja ima uloge u vrijednosti od oko 60 miliona KM, sa tendencijom daljeg investiranja, ne samo u finansijski, nego i u realni sektor, naročito u elektroprivredu, o čemu će, takođe, biti riječi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave