Treći biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2015

28.09.2015. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Treći biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2015

U saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Svjetskim Savezom Dijaspore BiH, nevladina organizacija Naša Perspektiva organizuje 9. oktobra 2015. godine u hotelu “Bosna” u Banjaluci „Treći biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2015

U saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Svjetskim Savezom Dijaspore BiH, nevladina organizacija Naša Perspektiva organizuje 9. oktobra 2015. godine u hotelu “Bosna” u Banjaluci „Treći biznis forum bh. dijaspore - BHdiaFor 2015“.

Ciljevi foruma su (1) stimulisanje investicija od strane članova zajednice dijaspore u BiH, (2) stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlansici, ili u kojima rade, članovi zajednice dijaspore, kao i (3) povećanje svijesti o razvojnom potencijalu dijaspore.

Na skupu će biti prezentovani brojni investicioni projekti, potencijalne poslovne saradnje sa dijasporom, primjeri dobre prakse investicija dijaspore u raznim sektorima, te iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporom.

Poseban fokus ovogodišnjeg skupa će biti na sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, informacionih tehnologija (IT), obnovljivih izvora energije, te logistike i lanaca snabdijevanja, koji su se u proteklim godinama pokazali kao najatraktivniji za članove zajednice dijaspore.

U proteklim godinama forum je ugostio preko 500 učesnika, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera iz više od 40 zemalja, mapirao preko 1.000 potencijalnih investicija/poslovnih saradnji, te pomogao u realizaciji istih.

Forum, na kojem se očekuje 150 priznatih gostiju iz BiH i inostranstva, se organizuje u sklopu projekta "Ubrzanje ekonomskog ravoja kroz povećano učešće bh. dijaspore".

Glavni donator foruma je Ambasada Kraljevine Norveške u BiH, dok je skup je podržan od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te brojnih drugih vladinih, nevladinih i međunarodnih organizacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave