Završna konferencija projekta BESt4SMEs

26.08.2016. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Završna konferencija projekta BESt4SMEs

Na konferenciji će biti predstavljeni ključni rezultati projekta u okviru kojeg je značajno unaprijeđena poslovna infrastruktura.

U Tuzli će se održati završna konferencija projekta "Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs", 30.08.2016.

Udruženje za razvoj NERDA, kao implementator projekta, i partneri na projektu: Grad Tuzla, Općine Srebrenik i Kalesija, i JP Business Innovation Technology Park (BIT Centar) organizuje Završnu konferenciju projekta BESt4SMEs, kojeg finansira Evropska unija. Pozivamo sve medije da proprate održavanje konferencije koja će se će se održati u utorak, 30.08.2016. godine u Tuzli (DRAMAR Centar, 3. Sprat, ul. Branilaca BiH br. 11) s početkom u 11.00 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni ključni rezultati projekta u okviru kojeg je značajno unaprijeđena poslovna infrastruktura, poboljšane usluge podrške u razvoju preduzeća u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija i drugim sektorima, a edukativnim aktivnostima i razmjenom iskustava unaprijeđene poslovne vještina studenata i uposlenika općina. U Tuzli su prošireni kapaciteti BIT Centra i omogućeno otvaranje preko 30 radnih mjesta, a u Srebreniku i Kalesiji osnovani su Centri za podršku poduzetništvu s inkubacionim kapacitetima koji pružaju moderan i opremljen poslovni prostor, sale za edukacije i druge usluge preduzećima.

Prisutnima će se u ime domaćina i partnera na ovom projektu obratiti Enes Drljević, direktor NERDA-e, kao i gradonačelnik Tuzle i načelnici Općina Srebrenik i Kalesije. Događaju će prisustvovati predstavnici partnerskih Općina, nadležnih organa općinskih uprava, akademske zajednice, nevladinog i privatnog sektora te korisnici projekta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave