10. Dani BHAAAS-a na Jahorini

19.05.2018. 08:36 / Izvor: Akta.ba
10. Dani BHAAAS-a na Jahorini

Poseban poziv je upućen studentima i mladim istraživačima da prisustvuju Danima BHAAAS.

U organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 21. do 24. juna 2018. godine, u hotelu Termag na Jahorini, biti će održan najveći naučni skup na Balkanu – 10. “Dani BHAAAS”.

Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine, koja ove godine slavi deset godina postojanja, na “Danima BHAAAS-a” ugostiti više od tristo predavača, istaknutih doktora nauka, liječnika, uglednih naučnika, akademskih radnika i umjetnika, koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija iz medicine, tehničkih, prirodnih, društvenih i humanističkih nauka.

Poseban poziv je upućen studentima i mladim istraživačima da prisustvuju Danima BHAAAS, jer za njih ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da saznaju sve o najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji, te da upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice.

Naučni program 10. Dana BHAAAS će pratiti bogat kulturni sadržaj, koji uključuje izložbu Safeta Zeca, koncert sarajevske filharmonije i izložbu Sjećanje na kamen.

BHAAAS je neprofitna i nepolitička organizacija koja okuplja visoko etablirane stručnjake s najuglednijih američkih obrazovnih institucija i kompanija, a koja broji oko 230 redovnih, dopisnih ili počasnih članova. Ovo je međunarodno afirmirana organizacija, čija je misija širenje i razvoj nauke i umjetnosti, slobodno dijeljenje ideja među bh. dijasporom, te povezivanje i saradnja sa bh. naučnicima i umjetnicima u svrhu izgradnje mostova sa domovinom.

Više o Danima BHAAAS-a možete pogledati na linku http://dobarznak.com/bhaaas/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave