Besplatna edukativni resursi i mentorstvo

Fondacija Mozaik i BHAAAS zajedno osnažuju mlade talente u Bosni i Hercegovini

22.04.2024. 14:46 / Izvor: Akta.ba
mozaik

Saradnja je pokrenuta kako bi mladi širom zemlje dobili besplatne edukativne resurse i mentorstvo.

Saradnja između Rolifya, zajednice za razvoj vještina, poslova i lidera budućnosti koju je pokrenula Fondacija Mozaik i Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauke (BHAAAS), postavlja nove standarde za prenos znanja i razvoj liderstva u Bosni i Hercegovini.

Saradnja je pokrenuta kako bi mladi širom zemlje dobili besplatne edukativne resurse i mentorstvo, te pristup kvalitetnim edukativnim sadržajima i podršku u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju: “Kroz ovu suradnju, želimo unaprijediti prenos znanja i razvoj liderstva, pripremajući mlade za izazove budućnosti. Kroz udružene napore, planiramo organizirati seriju edukativnih događaja, radionica i panela koji će osnažiti mlade u našoj zemlji”, izjavila je Ajna Gazibegović, menadžerica za odnose sa zajednicom u Fondaciji Mozaik.

BHAAAS, kao prestižna organizacija koja promovira intelektualnu raznolikost i slobodnu razmjenu ideja unutar bosanskohercegovačke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, donosi bogato iskustvo i znanje u ovu saradnju: "Imat ćemo priliku slušati predavanja članova BHAAAS-a, stručnjaka iz različitih oblasti. Naši članovi imaju želju svoje znanje, stečeno ovdje ali i širom svijeta, kroz svoja iskustva na prestižnim institucijama i kompanijama u inostranstvu, podijeliti sa mladim profesionalcima u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući njihovom volonterskom entuzijazmu, platformu koju nam pruža Fondacija Mozaik zajedno ćemo učiniti mjestom razmjene znanja i informacija", poručila je Lejla Tahirović iz BHAAAS-a.

U nizu događaja dogovorenih kroz ovu saradnju, izdvajamo  "Verbalne i neverbalne prezentacijske vještine" koji će biti održan 24.4. Ovaj hibridni događaj će biti prilika za mlade profesionalke i profesionalce da nauče više o važnosti komunikacijskih vještina u poslovnom okruženju, kako verbalnih, tako i neverbalnih. Članica BHAAAS-a, prof.dr. Melika Husić-Mehmedović, će podijeliti svoje znanje i iskustvo s prisutnima, pružajući korisne savjete i tehnike.  

Ova saradnja ima za cilj informisati o budućnosti rada, promovisati razmjenu znanja i iskustva te razvijati liderstvo i društvenu odgovornost među mladima u Bosni i Hercegovini. Za više informacija o planiranim događajima i inicijativama koje proizlaze iz ove saradnje pratite zajednicu Rolify.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti