Konferencija Slobodna trgovina i međunarodni ugovori 5. juna u Briselu

23.05.2014. 11:09 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija Slobodna trgovina i međunarodni ugovori 5. juna u Briselu

Evropska konfederacija za odjeću i tekstil (EURATEX) organizuje međunarodnu konferenciju tekstila i odjeće pod nazivom „Slobodna trgovina i međunarodni ugovori” koja će se održati 5. juna 2014. godine u Briselu.

Evropska konfederacija za odjeću i tekstil (EURATEX) organizuje međunarodnu konferenciju tekstila i odjeće pod nazivom „Slobodna trgovina i međunarodni ugovori” koja će se održati 5. juna 2014. godine u Briselu. Konferencija ima za cilj pokrenuti otvorenu debatu o slobodnoj trgovini u sektoru tekstila i odjeće i uticaju Međunarodnih ugovora na svjetskim tržištima.

Konferencija će okupiti najznačajnije kreatore politike, stručnjake i ostale zainteresovane kako bi započeli raspravu o uticaju globalne trgovinske politike na tekstilnu i odjevnu industriju, a posebno sporazuma o slobodnoj trgovini. Oko 20 uglednih predavača iz 20 različitih zemalja širom svijeta će doći u Brisel kako bi razgovarali o trenutnim izazovima i mogućnostima za nacionalne industrije i međunarodne brendove .

Na posebnoj sjednici će biti razgovarano o procjenama i evaluaciji uticaja sprovođenja sporazuma o slobodnoj trgovini koji se trenutno primjenjuje. Predstavnici na visokom nivou iz turske, korejske i afričkih nacionalnih federacija tekstila i odjeće, te ostalih vodećih kompanija iz ovog sektora, će sigurno osigurati vrijednu i motivirajuću razmjenu mišljenja. Govornici iz japanske , kanadske , indijske, brazilske i tajvanske industrije tekstila i odjeće također će dati veliki doprinos ovoj izuzetno značajnoj međunarodnoj raspravi o utjecaju budućeg sporazuma o slobodnoj trgovini na sektor tekstila i odjeće.

EURATEX – Europska Konfederacija industrije tekstila i odjeće

Glavni cilj EURATEX je da promovira interese svojih članova, a uzimajući u obzir institucionalni okvir Evropske unije i svoje međunarodne obaveze.

Kao glas Europske tekstilne i odjevne industrije, glavni cilj EURATEX je stvoriti okruženje u okviru Evropske unije, koje je pogodno za proizvodnju proizvoda od tekstila i odjeće. Sa svojim sjedištem u Briselu EURATEX je „na dohvat ruke“ udaljena od glavnih organa odlučivanja EU, na nivou Komisije, Parlamenta i Vijeća EU.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave