Prva tehnološka konferencija "Tech Cruise": Prilika za B2B i networking

04.07.2019. 14:10 / Izvor: Akta.ba
Prva tehnološka konferencija 'Tech Cruise': Prilika za B2B i networking

Kako navode organizatori, više od 50 predavača će posjetiteljima ponuditi zanimljiv program.

Na atraktivnoj lokaciji i prirodnom ambijentu jezera Modrac, od 19. do 21. septembra 2019. održati će se prva regionalna konferencija "Tech Cruise" koja će biti mjesto susreta privrednika iz zemlje i regije, javne uprave i vrhunskih stručnjaka iz područja informatike i digitalnog marketinga.

Kako navode organizatori, više od 50 predavača će posjetiteljima ponuditi zanimljiv program sa temama koje će biti interesantne predstavnicima javnog i realnog sektora.

Među učesnicima će se naći neka od najznačajnijih regionalnih i svjetskih imena: Andrei Stincaseanu (Qnap), Mirad Maglić (Microsoft), Miroslav Varga (Escape), Nenad Trajkovski (NT Consulting), Halim Curi (Lexmark), Omar Krivošija (Microsoft), Jovan Glamočanin (Lenovo), Sabina Baraković (Ministarstvo sigurnosti BiH), Hrvoje Bogdan (Adižes Institut), Dragan Davidović (Kaspersky LAB), Ivan Trebaljevac (Huawei), Suzana Tihi Babić (Addiko Bank), Mladen Komarica (Sarajevo osiguranje) i drugi.

Tech Cruise predstavlja jedinstvenu priliku za B2B i networking među kompanijama, kao i upoznavanje sa dobrim praksama nekih od vodećih BH kompanija iz oblasti proizvodnje, trgovine, finansija, turizma i uslužnih djelatnosti koje se susreću sa mijenjanjem i trasformacijom različitih procesa svih sektora u okviru ekonomije, dajući potpuno drugi pravac i dimenziju u odnosu na tradicionalno poslovanje.

Konferencija predstavlja platformu za promovisanje mogućnosti koje donosi digitalna trasformacija, uštede i prednosti koje sa sobom donosi korištenje savremenih tehnologija, te upoznavanje sa četvrtom industrijskom revolucijom i šta nam ista donosi.

Javna uprava se također mijenja, pa će neke od tema biti i rješanja kao što su "moderna e-uprava", kao i "smart city" koji donosi velike uštede i olakšan pristup kako za institucije tako i građane.

Svjetski stručnjaci koji se bave Cyber sigurnošću održat će predavanja o rizicima u modernom poslovanju i cyber sigurnosti kao faktoru kojem se ne daje dovoljna pažnja, a posljedice toga su sve učestaliji napadi i ucjene.

Najveći regionalni eksperti iz digitalnog marketinga govorit će o uslugama i mogućnostima koje nude digitalni mediji, pretraživači i društvene mreže.

Organizator, domaća kompanija Imel sa 25 godina iskustva, očekuje više od 500 gostiju, dok će učešće na konferenciji uzeti blizu 50 domaćih kompanija i predavača, kao i predstavnika najvećih tehnoloških proizvođača.

Više o konferenciji možete saznati na web stranici www.techcruise.ba.

Centar za poslovnu edukaciju je sponzor Tech Cruise konferencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave