Poziv na Okrugli stol o unapređenju obrazovanja

26.10.2019. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Poziv na Okrugli stol o unapređenju obrazovanja

Okrugli stol „Unapređenje obrazovanja kroz saradnju privrede i obrazovnih institucija sa primjerima dobre prakse“ će se održati 30. oktobra 2019. godine.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) u saradnji sa projektom "IDEAL – Poboljšanje i razvoj obrazovnog sistema za plastičare u Bosni i Hercegovini" (projekat IDEAL), organiziraju Okrugli stol na temu "Unapređenje obrazovanja kroz saradnju privrede i obrazovnih institucija sa primjerima dobre prakse", koji će se održati 30. oktobra 2019. sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na početku događaja bit će upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, kao jednog od načina iskazivanja zajedničkog opredjeljenja, a sve u cilju promocije saradnje između privrednih subjekata, poslovnih udruženja i obrazovnih institucija i unapređenja obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada.

Više informacija možete pronaći u Pozivnom pismu  i Programu, a prijavu učešća možete izvršiti ovdje. 

Krajnji rok za prijave je 29.10.2019. godine do 12:00 sati.

Kontakt osobe za sva eventualna pitanja su Amila Porča (Fondacija Hastor; 033/774-893; amila.porca@fondacijahastor.ba) i Mirza Konjo (Sektor za edukaciju VTK BiH; 033/566-204; mirza.konjo@komorabih.ba).

PREUZMI DOKUMENTE:
POZIV
PROGRAM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave