Sve je spremno za drugi BiH PMI Forum "Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on"

12.04.2021. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Sve je spremno za drugi BiH PMI Forum 'Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on'

BiH PMI Forum održava 15. i 16. aprila 2021. u online formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Nakon uspješno organizovanog prvog BiH PMI Foruma u septembru 2019. godine, PMI Chapter u BIH s velikom radošću i uzbuđenjem odbrojava dane do drugog BiH PMI Foruma. 

Kako je poznato od ranije, ove godine se BiH PMI Forum održava 15. i 16. aprila 2021. u online formatu, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

S obzirom na veliku zainteresovanost i ograničen broj mjesta, savjetujemo da što prije izvršite prijavu i pridružite nam se na ovom velikom događaju za PMI BiH Chapter, ali i za sve one koje zanima projektni menadžment. Prijaviti se možete do 13. aprila putem zvanične web stranice Foruma. Stoga požurite i rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

BiH PMI Forum okupit će brojne svjetske stručnjake iz oblasti projektnog menadžmenta. Ovaj dvodnevni događaj pružit će učesnicima aktuelne informacije iz svijeta projektnog menadžmenta, a organizuje se s ciljem promovisanja važnosti istog u svim oblastima poslovanja te upoznavanja učesnika s najnovijim trendovima u oblasti vođenja projekata.

"Pause. Rewind. Play. Retrospective time is on" tema je ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Ideja je apsolvirati izazove na koje smo uspjeli odgovoriti u prethodnom periodu koji je bio zaista dinamičan i izazovan, sumirati ono što smo naučili, podijeliti iskustva i uspješne priče i sa svim naučenim odvažno krenuti naprijed.

Keynote Speaker je uvažena Lysa Morrison iz Velike Britanije. Tema Lysinog predavanja kojom će se na specifičan način osvrnuti na retrospektivu urađenog, vrlo je zanimljiva: „Gledajući unatrag, što možemo naučiti o važnosti emocionalne inteligencije u upravljanju projektima i vodstvu“.

Jedno od zanimljivijih predavanja bit će upriličeno drugog dana BiH PMI Foruma od strane Olivera Lehmanna iz Njemačke: "Projekti kao profitni centri - kada su projekti gotovi za kupce koji plaćaju". Oliver je mag., ACE, PMP, trener za upravljanje projektima i projektnim poslovima s višegodišnjim iskustvom.

Drugog dana BiH PMI Forma bit će upriličena panel diskusija na temu: "PM Leadership | Nove vještine i stare vrijednosti: Usavršavanje za sada i budućnost".

Kakvu ulogu igraju "power skills" u vođenju budućih projektnih timova i koji su od njih presudni za liderske uloge u bliskoj budućnosti? Na ova pitanja odgovore će dati učesnici panel diskusije: Anita Mahmić(Symphony), Naim Afgan(Zira) i Bojan Stanković(Prointer ITSS), a moderator diskusije je Adem Muminagić, član Upravnog odbora PMI BiH Chaptera.

BiH PMI Forum će ugostiti još nekoliko značajnih imena iz svijeta projekt menadžmenta koji će govoriti o svojim iskustvima u upravljanju projektima: Mersihu Lonić-Pašalić, Lejlu Vulović i Irfana Godinjaka, te renomirane voditelje projekata sa zavidnim iskustvom širom svijeta: Emraha Özdemira iz Turske, Catalin-Teodora Dogaru iz Rumunije i Stanislava Strešnjaka iz Hrvatske. 

Podršku ovogodišnjem BiH PMI Forumu pružile su kompanije Symphony kao Gold sponzor, kompanije ZIRA, Prointer ITSS kao Silver sponzori te NBL Focus Formula, kompanije Verso, Ping i Authority Partners kao Bronze sponzori, kao i druge kompanije koje su prijatelji ovogodišnjeg BiH PMI Foruma. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma.

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža: FacebookInstagram i LinkedIn.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave