Pridružite se Godišnjoj konferenciji Fondacije Mozaik 2022!

14.02.2022. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Godišnja konferencija Fondacije Mozaik

Godišnja konferencija Fondacije Mozaik, koja će se održati 16. i 17.02.2022. u hotelu Hills, Kongresna sala, Sarajevo.

Godišnja konferencija Fondacije Mozaik, koja će se održati 16. i 17.02.2022. u hotelu Hills, Kongresna sala, Sarajevo.

Jednom godišnje, okupljamo se na Godišnjoj konferenciji Fondacije Mozaik i zajedno sa našim partnerima: predstavnicima diplomatskog kora, gradonačelnicima i gradonačelnicama, načelnicima i načelnicama, predstavnicima i predstavnicama partnerskih gradova, općina i opština, članovima i članicima 52 Omladinske banke, preduzetnicima i preduzetnicama, mladim aktivistima i aktivisticama, razmjenjujemo iskustva i znanja i podržavamo mlade uzore u društvu.

Teme konferencije o kojima će se razgovarati sa eminentnim gostima i gošćama su:

- Stvaranje pozitivnog ambijenta za mlade ljude u BiH

- Društveni aktivizam i razvoj lokalnih zajednica

- Podrška startup-ima i malim biznisima

- Zajednička saradnja između svih sektora  u kreiranju prilika za mlade

- Ostvareni rezultati Fondacije Mozaik u 2021. godini

- Prilike za grantove i zajedničko ulaganje u 2022. godini

Zajedno smo uspjeli napraviti sjajne rezultate u prethodnoj godini koju je obilježio izazovan ambijent, ali i nemjerljiva energija i entuzijazam onih koji ne odustaju i prave pozitivne pomake za mlade. Ponosni smo na sve što smo zajedno postigli u 2021. godini:  

  • lonac.pro zajednica je narasla na preko 75.000 registrovanih članica i članova;   
  • Omladinske  banke  su  podržale 634 projekta  u  iznosu  od 1.433.834 KM u 90 zajednica širom BiH;   
  • Startup studio je podržao 99 malih i mikro biznisa, a čak 86% biznisa iz portfolija Startup studija uspješno posluje i poslije prve godine;   
  • 180 partnera je u loncu, spremni da poguraju mlade ljude na njihovom putu ka uspjehu!  

"Fondacija Mozaik je prepoznatljiva po tome što udružuje ljude, resurse, lokalne vlasti, organizacije i kompanije da zajednički osmišljavaju prilike za profesionalni uspjeh mladih ljudi. Početkom svake godine se okupimo na Godišnjoj konferenciji kako bismo proslavili zajednički postignute rezultate, razgovarali o novim i i starim izazovima i pravili planove za godinu pred nama. Ta okupljanja, puna dobre volje i entuzijazma, nam daju snagu i energiju da svake godine budemo još bolji i postignemo još više“, rekla je Vesna Bajšanski-Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik.   

Ko se treba pridružiti?  

Svi vi koji razmišljate o pokretanju svoje poslovne ideje, koji ste aktiviste ili aktivistice i učestvujete, ili želite da učestvujete u unapređenju svoje lokalne zajednice, koji ste preduzetnici ili preduzetnice i uvodite svoj biznis u novu fazu razvoja – zgrabite priliku i pridružite se Godišnjoj konferenciji Fondacije Mozaik. Ili, dođite i podržite mlade ljude da uspiju u svojim idejama.   

Konferencija će se održati u online zajednici lonac.pro gdje smo pripremili i posebno iznenađenje – lonac eXpo, interaktivni sajam gdje će se susresti i povezati svi oni sa kojima dijelimo ideju o kreiranju ekosistema u kojem se međusobno uvezujemo, podržavamo i osiguravamo uspjeh jedni drugih. 

Tamo vas čekaju:   

  • Partneri u lonac.pro zajednici – pogledaj ko je tu da te pogura,  
  • Administrativna  i finansijska podrška u lokalnim zajednicama - investiraj u BiH,   
  • Investitori, inkubatori i akceleratori – upoznaj se s prilikama za pokretanje i finansiranje biznisa,  
  • Udruženja dijaspore – poveži se sa udruženjima u dijaspori,  
  • Omladinske banke u BiH – istraži grantove za projekte i mikrobiznise,    
  • Portfolio biznisa Startup studija – upoznaj biznise koje su pokrenuli mladi,   
  • Filantropski forum u BiH –  upoznaj društveno-odgovorne kompanije, fondacije i pojedince u BiH.  

 

Vjerujemo da će ova interesantna i praktična funkcionalnost – interaktivni sajam poboljšati, olakšati i unaprijediti korisničko iskustvo preko 150.000 posjetilaca u lonac zajednici, koliko ih brojimo svaki mjesec. 

Po čemu je posebna ova Konferencija? 

Posebna je po sinergiji koja se jednostavno desi kada povežete jako dobre ljude sa jako dobrim idejama. Upravo ta sinergija, kao čarolija, proizvede mnoštvo jako dobrih mogućnosti za druge ljude. 

Izdvojićemo samo nekoliko prilika koje ćemo promovirati na konferenciji, a koje će biti dostupne u 2022. godini kroz online zajednicu lonac.pro, tj udaljene su na samo jedan klik od onih koje pokreće promjena. 

  • Mozaik uvijek radi u partnerstvu i naši najvažniji partneri su lokalne zajednice sa kojima osmišljavamo nove i bolje prilike za mlade ljude koji žele da ostanu u BiH. Na konferenciji ćemo potpisati i nove memorandume sa čak 18 opština, općina i gradova u kojima pokrećemo program za podršku investicijama iz dijaspore, kroz koji ćemo u 2022. osigurati fond od 1.2 miliona KM. 
  • Startup studio, kroz nekoliko pomno kreiranih poziva za preduzetnice i preduzetnike, na raspolaganje će staviti fond od čak 1.3 miliona KM. Ova “tvornica za serijsko ulaganje” registruje u prosjeku 2 biznisa sedmično, uz konstantno razvijanje novih alata i modela za razvoj biznisa. 
  • Samo u prvom pozivu Omladinske banke, koji će trajati od 17.02. do 14.03.2022. mladim ljudima se stavlja na raspolaganje fond od preko 840 hiljada KM, za realizaciju društvenih projekata i pokretanje mikrobiznisa. Ako želiš promijeniti nešto u svojoj zajednici ili imaš poslovnu ideju koju želi sprovesti u djelo – ovo je trenutak na koji se čekalo! 
  • Ponosni smo i na 180 partnerstava u loncu kroz koja kompanije, organizacije, razvojne agencije, javne institucije i pojedinci guraju mlade ljude na njihovom putu ka profesionalnom uspjehu. Na zatvaranju ćemo objaviti čak 15 novih prilika za mlade! 

Šta ćete dobiti kada se pridružite? 

Kreirali smo program i online sesije koji vam omogućavaju da razmjenjujete ideje i dobre prakse. Nemojte propustiti da nam se pridružite na otvaranju i zatvaranju kada predstavljamo rezultate rada i prilike za mlade.

16.02.2022. 

13.00-15.00h | Ceremonija otvaranja 

- Dijelimo priče onih koji su uspjeli napraviti promjenu. Pozivamo vas da poslušate njihova iskustva i savjete. 

15.30 - 17.00h | Online sesije 

. Kako uz podršku Omladinske banke i Startup studija možete razviti biznis? Koji je to značaj mikropreduzetništva u zajednici i kako i mali biznis može biti profitabilan i izrasti u d.o.o? 

. Saznajte o prednostima i nadogradnji procesa mentorstva unutar Startup studija i prisustvujte razmjeni iskustva Odbora mikrobiznisa i preduzetnika i preduzetnica. 

17.02.2022. 

11.00 - 12.30h | Ceremonija zatvaranja 

. Dijelimo sa vama odlične prilike za mlade u 2022. godini. Pozivamo vas da saznate kako možete napraviti značajnu promjenu za sebe i svoju zajednicu. 

 

Prijavite se i registrujte na online Godišnju konferenciju Fondacije Mozaik.

LINK ZA REGISTRACIJU

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave