ISTOČNO SARAJEVO

Na konferenciji i sajmu ženskog preduzetništva oko 100 učesnika ​

27.03.2023. 13:54 / Izvor: SRNA
seminar

Sajam organizuje Udruženje građana "Ženski interaktivni ruralni centar" /ŽIR/ Istočno Sarajevo koje će prethodno na Jahorini u petak, 31. marta organizovati i konferenciju o ovoj temi.

Sajam ženskog preduzetništva čiji je cilj umrežavanje i udruživanje žena, promocija rukotvorina i starih zanata, te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata koje pokreću i vode preduzetnice biće održan u Istočnom Novom Sarajevu u subotu, 1. aprila, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Sajam organizuje Udruženje građana "Ženski interaktivni ruralni centar" /ŽIR/ Istočno Sarajevo koje će prethodno na Jahorini u petak, 31. marta organizovati i konferenciju o ovoj temi. 

Izvršni direktor ŽIR-a Milena Regoje izjavila je Srni da je cilj ovog programa unaprijediti saradnju najmanje 100 preduzetnica i članica udruženja iz Republike Srpske i Srbije radi ostvarivanja boljeg tržišnog plasmana određenih proizvoda i promocije ženskog preduzetništva u BiH i Srbiji. 

"Projektom bi se povećala promocija ženskog preduzetništva u BiH i rukotvorina kroz saradnju sa ženama preduzetnicama i predstavnicama udruženja građana iz Srbije i saradnju sa Privrednom komorom i Ministarstvom privrede Srbije", istakla je Regojeva. 

Ona je navela da će konferencija biti odražana 31. marta u hotelu "Rajska dolina" na Jahorini, a sajam 1. aprila na Trgu "Srbija" u Istočnom Novom Sarajevu. 

"Ovih 100 žena zajedno će učestvovati na sajmu i konferenciji na kojoj će se diskutovati o načinima promocije i prodaje njihovih proizvoda na širem području", kaže Regojeva. 

Ona dodaje da će među učesnicima sajma i konferencije biti predstavnici iz Privredne komore Srbije – regionalna privredna komora rasinskog upravnog okruga – Kruševac, te područne jedinice Niš, Čačak i Beograd sa 30 žena preduzetnica iz Srbije. 

Zatim, očekuje se učešće predstavnika Muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno sa Zlatibora, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Srbije, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Muzeja Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo. 

Među učesnicima će biti predstavnici udruženja žena iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i samostalne preduzetnice iz svih krajeva BiH, napomenula je Regojeva. 

Udruženje građana ŽIR Istočno Sarajevo je organizacija koja postoji od 1997. godine i bavi se ekonomskim osnaživanjem žena kroz različite programe i projekte, pomoći i podrškom žrtvama porodičnog nasilja, te zaštitom prava potrošača u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave