razvoj cirkularne ekonomije u BiH

Dvodnevna konferencija posvećena otpadu kao resursu

15.11.2023. 15:25 / Izvor: Akta.ba
konferencija

Cilj konferencije je ukazati na kompleksnost trenutne situacije upravljanja otpadom u BiH.

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i nLogic Advisory sa partnerima oganizuju dvodnevnu konferenciju "OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH" koja će se održati od 07.-08. decembra 2023. godine u Sarajevu.

Konferencija će okupiti na jednom mjestu donosioce odluka na svim nivoima, stručnjake koji savjetuju donosioce odluka, poduzetnike, finansijere, Javna komunalna preduzeća, predstavike nevladinog sektora i medija.

"Vrijeme je da počnemo posmatrati otpad kao energent, kao resurs koji može i mora da se koristi da li u proizvodnji energije ili recikliranju. Sve lokalne zajednice imaju ogromne probleme sa odlaganjem otpada potrebno je da krenemo u pronalaženje sistemskog rješenje", navodi Sendžana Muslić, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj konferencije je ukazati na kompleksnost trenutne situacije upravljanja otpadom u BiH, te potaknuti dijelog o gorućim pitanjima, razmjeni pozitivnih iskustava i predstavljanje dobre prakse cirkularne ekonomije u svrhu unapređenje upravljanja otpadom.

"Samo održivo upravljanje otpadom pruža mogućnost za okoliš, ekonomiju i društvo u smislu smanjenja zagađenja, stvaranja novih radnih mjesta i boljeg kvaliteta života", navodi Emina Čelebić Mravović, nLogic Advisory.

Prijave možete izvršiti putem online forme: PRIJAVA/OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH (google.com).

Partneri konferencije: Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Republike Srpske, Cementara Kakanj, People in need, ConsultAre, Adriatic Metals, Ekopak, Zeos, JKP Rad, Prirodno matematički fakultet Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave