Ključni IT događaj

11. MS Community BiH konferencija: Otvoren poziv za prijavu govornika

21.12.2023. 10:00 / Izvor: Akta.ba
CFS

Konferencija, koja se uveliko smatra jednim od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini.

Organizacioni tim 11. MS Community BiH konferencije, koja će se održati 18. i 19. aprila 2024. godine u Kongresno-rekreacionom centru Garden City u Konjicu, s ponosom objavljuje otvaranje poziva za govornike. Konferencija, koja se uveliko smatra jednim od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini, pruža platformu za predstavljanje najnovijih dostignuća u oblastima napredne digitalne transformacije, vještačke inteligencije, cyber sigurnosti kao i specifičnim rješenjima iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera i tehnologija za IoT.

Ovaj poziv upućen je stručnjacima i liderima iz IT sektora koji žele podijeliti svoja iskustva, inovacije i vizije s IT zajednicom. Učešće kao govornik na konferenciji ne samo da omogućava prezentovanje istraživanja i ideja već pruža priliku i za umrežavanje s vodećim profesionalcima.

Omar Kudović, Microsoft MVP te dugogodišnji član organizacijskog tima, ističe važnost učešća za govornike: „Konferencija je prilika za stručnjake da podijele znanja koja oblikuju budućnost IT industrije. Pozivamo vas da se pridružite i doprinesete našoj misiji inovacije i obrazovanja."

S obzirom na značaj razmjene znanja i iskustava, konferencija se očekuje s nestrpljenjem a ovogodišnji slogan "1nspire 1nnovate" savršeno odražava duh konferencije, nudeći priliku da se čuju različiti gledišta i perspektive u ovako dinamičnom sektoru. Ova raznolikost ne samo da obogaćuje program konferencije, već potiče i progresivni dijalog među profesionalcima, potkrepljujući misiju inovacija i inspiracije u IT industriji.

Dodatno, važnost raznolikosti perspektiva na konferenciji naglašava i Mustafa Toroman, Microsoft MVP, također ključni član organizacijskog tima: „Naši govornici donose dragocjene uvide i iskustva, obogaćujući konferenciju svojim znanjem i perspektivama. Kroz njihova predavanja, radionice i diskusije, konferencija postaje teren za razmjenu ideja koje oblikuju budućnost. Očekujemo da njihovi uvidi i iskustva otvore nove horizonte za učesnike, potičući ne samo profesionalni razvoj, već i stvaranje trajnih veza unutar naše dinamične IT zajednice.“

Zainteresovani govornici mogu se prijaviti putem zvaničnog linka. Poziv je otvoren do 10. januara 2024. godine. Prijave predavanja su na B/H/S ili engleskom jeziku i ukoliko , predavanje mora biti održano na jeziku na kojem je i prijavljeno. Sva predavanja traju 45 minuta

Više informacija o konferenciji može se pronaći na linku te na društvenim mrežama: Facebook, LinkedIn i Instagram.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave