Petodnevni kamp: Dani mladih inženjera

23.07.2013. 10:56 / Izvor: Fena
Petodnevni kamp: Dani mladih inženjera

U sklopu kampa mladi inženjeri radit će na stvaranju novih ideja i projekata vezanih za iskoristivost energije u pozitivne svrhe. Glavna teme rasprave biti će: Mogućnosti i isplativost ugradnje ulične LED rasvjete i Obnovljivi izvori energije.

Petodnevni edukativni kamp, pod pod nazivom "Dani mladih inženjera", koji organizira "Inicijativa za Široki Brijeg", započinje sutra dolaskom 35 studenata završnih godina Elektrotehničkih fakulteta, smjer energetika. 
 
U sklopu kampa mladi inženjeri radit će na stvaranju novih ideja i projekata vezanih za iskoristivost energije u pozitivne svrhe. 
 
Glavna teme rasprave biti će "Mogućnosti i isplativost ugradnje ulične LED rasvjete" i "Obnovljivi izvori energije". 
 
Uvodno izlaganje na otvaranju kampa održat će Anton Marušić, doktorant s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a  među predavačima je i Vedad Bećirović, također doktorant s Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. 
 
U radu kampa sudjelovat će studenti iz Zagreba, Splita, Banje Luke, Sarajeva i Tuzle.  
 
 "Našim gostima pripremili smo dosta toga zanimljivoga, puno ćemo raditi, razvijati suradnju i kreirati pozitivne stvari za naš kraj. Moći će dosta toga naučiti, ali i zabaviti se. Planiramo posjetiti značajnije elektroenergetske objekte u Herceovini, kao što su HE Trebinje 1, CHE Čapljina, HE Jablanica, soalrni park Hodovo-Stolac, tvornicu elektroenergetskih kabela TT kabeli, Feal i druge", kazao je voditelj kampa Igor Slišković u ime "Inicijative za Široki Brijeg".
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave