Konferencija u Beogradu: Idego predstavlja nove tehnologije u obrazovanju

25.02.2015. 14:02 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija u Beogradu: Idego predstavlja nove tehnologije u obrazovanju

Idego će ovog vikenda učestvovati na drugoj po redu konferenciji posvećenoj upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja, koja se održava 27. i 28. februara 2015 u Beogradu

Idego će ovog vikenda učestvovati na drugoj po redu konferenciji posvećenoj upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja, koja se održava 27. i 28. februara 2015 u Beogradu u Belexpocentru i prostorijama hotela Holiday Inn.

Ovaj događaj organizuje British Council u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima.

Cilj konferencije je pružiti pomoć nastavnom i drugom osoblju u školama i fakultetima u regionu, kao i svima koji su uključeni u donošenje obrazovnih politika da osavremene nastavni proces i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

U sklopu sajamskog dijela događaja "Nove tehnologije u obrazovanju 2015." održati će se raznovrsne edukativne radionice, predavanja i simulacije koje će učesnicima pomoći da razumiju na koji način upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija može da poboljša obrazovanje budućih generacija. Više od 50 predavača iz Srbije, regiona i Velike Britanije će predstaviti  kreativne načine upotrebe IKT u obrazovanju.

Teme koje će biti obrađene su:

•    primjeri dobre prakse u upotrebi IKT u osnovnim i srednjim školama

•    primjeri dobre prakse u upotrebi IKT u visokom obrazovanju

•    inkluzivno obrazovanje uz podršku IKT

Neki od proizvoda i rješenja koje će Idego d.o.o. predstaviti na sajmu su: EDUSPACE, Moodle, Nastava.ba, SPEEXX i WizIQ.

"Posjetite naš štand i uvjerite se u prednosti softverskih rješenja iz naše ponude koja će vam pomoći u unapređenju svakodnevne nastave", poručuju iz firme Idego.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave