1. naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015

02.10.2015. 13:54 / Izvor: Akta.ba
1. naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015

Marketinška i izdavačka agencija SFERA d.o.o. Mostar i Arhitektonsko-građevinsko-geodetsk fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organiziraju 1. naučno-stručnu konferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015.

 

Marketinška i izdavačka agencija SFERA d.o.o. Mostar i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organiziraju 1. naučno-stručnu konferencija sa međunarodnim učešćem SFERA 2015.

Tema konferencije je "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora",  a održat će se 12. i 13.11.2015. godine u tehnološkom parku "Intera".

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Generalni sponzor konferencije je FEAL d.o.o. Široki Brijeg, a ostali sponzori i partneri  koji su podrzali konferenciju su:  Profine, Europrofil , Aluplast, Valm, Alukonigstahl, Staklorad, Kristal-Vitez, G-U , Schachermayer, Urban BiH, Veka, Maco, Velux.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave