Po 12-ti put Business Cafe okuplja pozitivne priče i uspješne poduzetnike

16.05.2016. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Po 12-ti put Business Cafe okuplja pozitivne priče i uspješne poduzetnike

U maju Business Cafe će se održati u dva bh.grada ove sedmice – u Sarajevu 18.maja, a u Tešnju, 20.maja u sklopu Sajma privrede.

U srijedu se nastavlja treća sezona Business Cafe-a, te je ovo ujedno posljednji Business cafe prije jesenje pauze. U maju Business Cafe će se održati u dva bh.grada ove sedmice – u Sarajevu 18.maja, a u Tešnju, 20.maja u sklopu Sajma privrede. Agencija Global Market Solutions organizuje Business Cafe u Sarajevu 18.maja sa početkom u 18,00 sati u Atrium Sali Hotela Europe.

Na dvanaestom Business Cafe-u prisutni će moći poslušati priče o uspjehu bh.proizvoda na svjetskom tržištu. Riječ je o Senadi Selimović direktorici kompanije Maguba koja proizvodi klompe modernog dizajna koje se plasiraju na američko tržište, a potom iz Amerike diljem svijeta. Mistral Technologies je već u IT sektoru prepoznata kao jedan od lidera i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, a o izuzetnim rezultatima koji su povezali Ameriku i BiH, govorit će Damir Faruk Saračević direktor marketinga ove kompanije. Obje kompanije su počele sa radom u BiH 2010.godine i obje kompanije surađuju sa američkim tržištem, te ostvarajuju zapažene rezultate.

Senada Selimović je kompaniju Maguba iz Švedske dovela u BiH, a godišnje proizvedu i izvezu preko 50.000 pari klompi modernog dizajna koje su veoma popularne među ljubiteljicama mode širom svijeta. Nastojeći da podrže bh.kompanije, 80% materijala i sirovina nabavljaju upravo od bh.kompanija. Insistiraju na kvaliteti kako bi ostali konkurentni, tako da su ipak prisiljeni da kožu i niklovane eksere nabavljaju van granica BiH.

Mistral Technologies je nastala kao rezultat vizije dva mlada i ambiciozna IT stručnjaka, a danas je njihovo djelovanje mnogo šire, te nisu uspješna priča samo za sebe. Lider su razvoja IT sektora u BiH, a svojim radom su postigli da budu prepoznati kao strateški partner u razvoju američkih telekomunikacijskih kompanija i auto industrije. Posebno su populanri među mladim budućim IT-jevcima, jer mnogo ulažu u edukaciju i osposobljavanje te nesebično pružaju priliku mladim svih profila.

BUSINESS CAFE U TEŠNJU

Pored ovog eventa u Sarajevu, Business Cafe će se samo dva dana nakon eventa u Sarajevu održati i u Tešnju, bh.centru poduzetništva. Na poziv organizatora 12. Sajma privrede Tešanj 2016, Business Cafe će biti održan na Gradini sa početkom u 15,00 sati.  Govornici će biti osnivači kompanije Atlant BH, te  Dženan Ajanović vlasnik Inox Ajanović iz Tešnja, a svi zainteresirani su pozvani da se pridruže. Sponzori ovog eventa su Provansa-Dobrinja i Media Biro (XXL Print), a medijsku podršku su i ovaj put pružili poslovni portal Akta.ba, RSG i Antena Sarajevo radio, portal RadioSarajevo.ba, te dnevne novine Oslobođenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave