Konferencija o jačanju poslovnog okruženja za MSP-ove

20.07.2016. 12:23 / Izvor: Akta.ba
Konferencija o jačanju poslovnog okruženja za MSP-ove

Tematska konferencija će se će se održati u Tuzli, četvrtak, 21. jula, 2016. godine od 12.00 do 14.30 sati.

Udruženje za razvoj NERDA kao implementator projekta i partneri: Grad Tuzla, Općina Srebrenik i Općina Kalesija, te BIT Centar kao partneri na projektu „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“, kojeg finansira Evropska unija, organiziraju tematsku konferenciju koja će se će se održati u Tuzli, četvrtak, 21. jula, 2016. godine od 12.00 do 14.30 sati (Dramar Centar Tuzla, Slavinovići, 1. sprat)

Organizacija ove  tematske konferencije jedna je od aktivnosti koje se provode u sklopu gore pomenutog Projekta u cilju prenosa iskustava i primjera dobre prakse u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja u BiH, a ista je usmjerena na predstavljanje i razmjenu iskustava u pokretanju i razvoju poduzetničkih inicijativa u sektoru IKT u susjednim zemljama, članicama Evropske unije, konkretno u Hrvatskoj.

Također, namjera nam je ukazati i na potrebu jačanja saradnje među lokalnim vlastima po pitanju mjera podrške koje opštine/općine u BiH mogu kreirati za razvoj poduzetništva i u drugim sektorima.

Događaj će okupiti predstavnike općina s područja sjeveroistočne BiH, projektnih partnera, lokalnih organizacija koje su usmjerene na ekonomski razvoj, nadležnih ministarstava i dr. institucija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave