Konferencija PIT 2018 na jesen u Bihaću okuplja najznačajnije firme Krajine

04.09.2018. 13:06 / Izvor: Akta.ba
Konferencija PIT 2018 na jesen u Bihaću okuplja najznačajnije firme Krajine

Targer E&C nastavlja aktivnosti na promociji novih tehnologija i metoda za proizvodne firme, i umrežavanju najznačajnijih proizvodnih firmi u BiH.

Nakon vrlo uspješne konferencije PIT 2018 održane u aprilu ove godine u Tešnju, Targer E&C nastavlja aktivnosti na promociji novih tehnologija i metoda za proizvodne firme, i umrežavanju najznačajnijih proizvodnih firmi u Bosni i Hercegovini

Konsultantska kuća Targer Engineering & Consulting (E&C) najavljuje regionalnu poslovno-stručnu konferenciju PIT2018, koja će 25.oktobra biti održana u Bihaću, i koja će okupiti predstavnike najznačajnijih proizvodnih firmi iz krajiške regije. Nakon prve strukovne konferencije u Bosni i Hercegovini namijenjene prizvodnim firmama koja je održana u Tešnju, ideja je sličan model inovativne konferencije na bh.tržištu prenijeti i na krajišku regiju koja je vrlo značajna za bh.privredu u proizvodnom segmentu.

Teme konferencije ostaju slične: industrija 4.0, primjena ERP sistema i drugih IT poslovnih rješenja, uvođenje Leana i Six Sigme u proizvodnju, logistika i SCM i CAM/CAD rješenja, a predavački tim će činiti ugledni domaći i regionalni stručnjaci u navedenim oblastima. Model konferencije je takav da je jutarnji program posvećen obraćanjima gostiju, nakon čega slijedi ručak i panel-diskusije direktora velikih proizvodnih firmi. Predviđeno je da tokom konferencije budu predstavljeni i rezultati istraživanja o stanju i perspektivama proizvodnih firmi u Bosni i Hercegovini, koje nezavisno sprovodi Targer E&C.

Događaj će biti realizovan u saradnji sa predstavnicima regionalnih institucija, uz podršku Privredne komore USK i U.G. „Bosanske Krajine“ Sarajevo, i medijsko sponzorstvo portala akta.ba. Konferencija je i najava edukacijskih i trening-programa koje će firma Targer E&C realizovati na prostoru Bosanske Krajine, počevši od novembra 2018.godine. Osim stručnog, događaj nosi i veliki značaj u kontekstu umrežavanja i povezivanje firmi, obzirom da će učesnici imati prostor za B2B druženje, te zajedničku posjetu jednoj renomiranoj proizvodnoj firmi u Bihaću.

Informacije o predavačima, finalnim temama i učesnicima panel-diskusija će biti objavljeni u narednom periodu, a kontakt-informacije o sponzorskim i drugim mogućnostima učešća na konferenciji možete pronaći na ovom linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave