Kontroling – tamo gdje razlika čini razliku

19.10.2018. 14:16 / Izvor: Akta.ba
Kontroling – tamo gdje razlika čini razliku

I ove godine poslovni tjednik Lider i konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko organiziraju najveći kontroling event u Hrvatskoj.

I ove godine poslovni tjednik Lider i konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko organiziraju najveći kontroling event u Hrvatskoj - 6. međunarodnu konferenciju o kontrolingu pod pokroviteljstvom ICV-a, Međunarodne udruge kontrolera.

Cilj konferencije 

Cilj konferencije već je tradicionalno predviđanje najnovijih trendova iz svijeta kontrolinga. Hrvatska može razvijati kontroling jednako brzo i temeljito kao i najrazvijenije svjetske ekonomije. Imamo jaku informatičku podršku, mnogo mogućnosti stručnog usavršavanja te ono najvažnije – sve jaču svijest o nužnosti kontrolinga u suvremenom biznisu. Zato i ove godine dovodimo u Zagreb primjere najbolje svjetske prakse. Znanje je tu, treba ga samo primijeniti! 

Ove godine sudionici konferencije iz Švicarske, Njemačke, Austrije i BiH podijelit će iskustva s hrvatskim kolegama. 
 

Širenjem kontrolerskog znanja diljem svijeta godinama se aktivno bavi ICV – Internationale Controller Verain, međunarodna udruga kontrolera. Ta najveća udruga kontrolera i menadžera na svijetu ujedno je pokroviteljica hrvatske konferencije koja je prije šest godina ušla u obitelj europskih ICV-ovih konferencija o kontrolingu. 

Sadržaj 

Ovogodišnja konferencija posvećena je svim aspektima različitih mehanizama kontrolinga, pozitivnim promjenama koje kontroling donosi i brojnim mogućnostima različitih pogleda na upravljanje. Razlikovati dobro od lošeg, ispravno od neispravnog, održivo od neodrživog i na kraju isplativo od neisplativog svrha je postojanja i sama bit kontrolinga. Otkriti razliku, djelovati različito i biti različit, formula je za uspjeh kontrolinga i cijelog poduzeća. Oni koji to uspiju mogu očekivati rezultat koji se razlikuje od prosjeka, od uobičajenog, od ostalih. Kontroling uvelike može pomoći u kreiranju različitosti cijele kompanije. Ako vidi ono što nitko drugi ne vidi, ako zakorači izvan utabanih staza, ako se usudi razmišljati izvan okvira. 

Na 6. međunarodnoj ICV konferenciji o kontrolingu bavit ćemo se upravo tom temom. Prezentacije iz Švicarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, BiH i Hrvatske pokazat će nam kako kontroling može biti primjer različitog, boljeg, naprednijeg i time pokretač dobrih promjena u poduzeću.

Dodatni događaji 

Sada već i tradicionalno najveći događaj godine povezan s kontrolingom obogaćen je Nagradom za najbolji projekt kontroling. Najbolji tim imat će priliku predstaviti se i opisati svoje postignuće u unapređenju kontrolinga u organizaciji u kojoj radi. Nagrada je organizirana po uzoru na druge ICV-ove nagrade za najbolji projekt kontrolinga koje se dodjeljuju u drugim ICV-ovim članicama kako bi se same kontrolere potaknulo na razvoj kontrolinga. 

Koje su ključne koristi za sudionike

Međunarodna kontroling konferencija mjesto je na kojem sudionici imaju priliku vidjeti i čuti najnovija dostignuća u području upravljanja poduzećima i organizacijama. Velike i brze promjene na tržištu tjeraju poduzeća da se sve bolje „naoružaju“ informacijama koje im omogućavaju da se lakše prilagode promjenama i uspješno svladavaju svakim danom sve veću i jaču konkurenciju. Iz tog razloga – pratiti što rade drugi, kako su pronašli bolja rješenja i kvalitetnije načine upravljanja, naprosto je obaveza, a ne samo mogućost. Upravo ova konferencija svake godine donese veći broj konkretnih primjera iz najbolje poslovne prakse.

Komu je skup namijenjen 

Vlasnicima poduzeća, top-menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima, menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu (BI, DW, planiranje).  

Službeni jezici 

hrvatski i engleski (simultani prijevod osiguran). 

 

 

PREUZMI DOKUMENT:
kontroling_konferencija_prijava.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave