Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Paket akcija crnogorskog "M:tela" vredi do 10,5 mil EUR - procena brokerske kuće "Advantis broker"

15.01.2010. 09:15 / Izvor: eKapija.ba

"Telekom Srpske" bi kupovinu manjinskog paketa akcija crnogorskog "M:tela" trebalo da plati najviše 10,5 mil EUR, procena je banjalučke brokerske kuće "Advantis broker".

Taj berzanski posrednik navodi da su posle objave vesti da "Telekom Srpske" želi da kupi 49% akcija "M:tela" uradili analizu na osnovu koje su odredili fer vrednost paketa akcija tog crnogorskog telekom operatera, navode "Nezavisne novine".

- Uzimajući u obzir perspektivu tržišta telekomunikacija u Crnoj Gori smatramo da bi fer vrednost paketa akcija od 49% bila u rasponu od 8,5 do 10,5 mil EUR", navode u "Advantis brokeru", a prenose "Nezavisne novine".

U toj brokerskoj kući napominju da tokom rada na analizi nisu razgovarali sa menadžmentom, niti su vršili dubinsko snimanje "M:tela".

Uprava "Telekoma Srpske" je poslednjeg dana prošle godine saopštila da vodi pregovore o kupovini 49% akcija kompanije "M:tel" iz Podgorice. Vlasnik tog paketa akcija je kompanija "Ogalar B.V." iz Holandije u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, a većinski akcionar oba telekom operatera je "Telekom Srbija".

Navodeći da bi navedena transakcija trebalo da bude okončana u prvih šest meseci ove godine, u "Advantis brokeru" veruju da bi to moglo imati negativne implikacije na očekivanu isplatu dividende za 2009, "što će verovatno uticati i na raspoloženje investitora prema akcijama "Telekoma Srpske".

"Advantis", koji je u aprilu prošle godine na finansijskom servisu "Bloomberg" objavio procenu cene akcija "Telekoma Srpske" od 0,75 EUR preporučujući investitorima njihovu kupovinu, sada je, usled novih okolnosti, promenio preporuku u "ne menjaj poziciju".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave