Poznati detalji prvog međunarodnog online sajma o primjeni ICT-a u poljoprivredi

08.11.2021. 10:53 / Izvor: Akta.ba
Intera

Tijekom dva dana svi posjetitelji će imati priliku obići i štandove više od 40 poduzeća, organizacija, institucija i projekata, a u posebno odabranim terminima moći realizirati B2B sastanke.

Jeste li već zabilježili utorak, 16.11. i srijedu, 17.11.2021. godine u svoj kalendar za posjetu prvom međunarodnom online sajmu o primjeni ICT-a u poljoprivredi? Ako niste, nakon čitanja detalja bogatog programa SmAgTech EXPO događaja, koji su organizatori pripremili, sigurno hoćete!

Dvodnevni program će obuhvatiti sajamski i konferencijski dio namijenjen ne samo poljoprivrednim poduzećima i srodnim organizacijama, nego i predstavnicima javne uprave, IT sektora, ali i studentima. Kroz panel diskusije, predavanja i prezentacije više od 35 govornika će podijeliti svoja iskustva o praktičnoj primjeni ICT-a u poljoprivredi, pametnom voćarstvu, vinogradarstvu, prehrambenoj industriji, svjetskim trendovima u poljoprivredi i zaštiti biljaka. Posebna sesija će biti posvećena i studentima koji će imati priliku čuti priče uspješnih poduzetnika, ali i iskustva svojih kolega s nedavno održanih hackathona u Banja Luci, Mostaru i Nikšiću. Tijekom dva dana svi posjetitelji će imati priliku obići i štandove više od 40 poduzeća, organizacija, institucija i projekata, a u posebno odabranim terminima moći realizirati B2B sastanke. Detaljan program sajma i konferencije moguće je pronaći ovdje.

Sudjelovanje na sajmu i konferenciji je potpuno besplatno budući da se SmAgTech EXPO događaj organizira kroz projekt VIRAL financiran sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program. Zato, ne čekajte puno i već danas se registrirajte na linku.

Koordinator projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave