Najave / DOGAĐAJI

Prezentacija promotivne kampanje za certifikaciju MSP-a u BiH

04.06.2014. 13:07 / Izvor: eKapija.ba

Prezentacija promotivne kampanje čiji je cilj animiranje i podsticaj malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH da učestvuju u besplatnom procesu certifikacije sistema upravljanja kvalitetom (QMS) u skladu sa standardom ISO 9001:2008 bit će održana u četvrtak u Sarajevu.

Kampanja je dio aktivnosti projekta "EU podrška uvođenju sistema upravljanja kvalitetom - EU QMS BiH" koji finansira EU, čiji je cilj povećanje konkurentnosti domaćeg malog i srednjeg poduzetništva na stranim tržištima.

U okviru kampanje, predviđeno je održavanje pet skupova na kojima će učesnicima u procesu biti predstavljen projekt i upućen poziv domaćim MSP da apliciraju za učešće u projektu. Time će se omogućiti da se 100 MSP u BiH uključi u besplatan proces pripreme za certifikacije sistema upravljanja kvalitetom (QMS) u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave