Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Prijavite se za projekat aktivni građani zajedno za demokratiju

21.08.2021. 16:37 / Izvor: Akta.ba

A.C.T. za Demokratiju je projekat namijenjen svim omladinskim radnicima koji žele da nauče više o demokratiji kao konceptu i njenim mehanizmima rada.

To je obrazovni put za motivisane i penzionisane omladinske radnike koji daje mogućnost da se dublje uđe u vrednosti, koncepte i efikasne mehanizme kako bi se obezbedilo učešće mladih kroz aktivan dijalog, saradnju i efikasno učešće u procesima donošenja odluka na lokalnom, regionalnom nivou, nacionalnom i evropskom kontekstu.

Glavni cilj kursa obuke je pružanje podrške aktivnim omladinskim radnicima u shvatanju savremene demokratije kao koncepta i prakse, te u tome kako bi mogli preuzeti aktivnu ulogu protiv radikalizacije, govora mržnje i manipulacije stvaranjem sigurnog prostora za učenje i kritičko razmišljanje radi boljeg razumevanja njihove lokalne stvarnosti, obezbeđivanja efikasnih alata i radnih obrazovnih pristupa.

Obuka će se održati onlajn od 1 do 7. decembra.

Za učešće će biti odabrano 30 ljudi.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani a prijave se vrše na sljedećem linku

Rok za prijavu je 25.10.2021.godine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave