Sajam "Hercegovački plodovi Mediterana" 4. i 5. listopada u Stocu

19.09.2019. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Sajam 'Hercegovački plodovi Mediterana' 4. i 5. listopada u Stocu

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.

Tradicionalna sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana" koja će se održavati 4. i 5. listopada u Stocu okupit će i ove godine brojne domaće i inozemne izlagače koji će se posjetiteljima predstaviti sa svojim jedinstvenim proizvodima.  

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.

Želja je organizatora da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana.

Kako su navodi u najavi, istoimena udruga koja djeluje na području Stoca daje poticaj i pokretačku snagu za sadnju mnogih malih i velikih plantaža šipka-nara, smokve i masline, što je i bio cilj na samom početku aktivnosti.

Uz pomoć stranih donatora nabavljene su linije za preradu maslina s ovoga područja, ali i drugih lokacija Hercegovine, što korisnicima omogućava pravovremenu preradu maslina u ekstradjevičansko ulje.

U sklopu sajma održat će se i konferencija "Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine" čiji je cilj nizom stručnih predavanja približiti pojam turizma, odnosno agroturizma i ulogu mediteranskih kultura potencijalnim poljoprivrednicima koji bi u budućnosti takve proizvode mogli nuditi turistima i posjetiteljima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave