Benjamin, Vanja i Kristian – Upoznajte tim organizatora sajma BOSP EXPO 2019

25.09.2019. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Benjamin, Vanja i Kristian – Upoznajte tim organizatora sajma BOSP EXPO 2019

U organizaciji Mreže mladih poduzetnika "LUX" u Brčkom će od 02. do 04. oktobra biti organizovan međunarodni sajam poduzetništva i obrta BOSP EXPO 2019.

U organizaciji Mreže mladih poduzetnika "LUX" u Brčkom će od 02. do 04. oktobra biti organizovan međunarodni sajam poduzetništva i obrta BOSP EXPO 2019.

Mreža mladih poduzetnika "LUX" je osnovan s ciljem izgradnje održive zajednice mladih ljudi koji će zajedničkim snagama graditi bolje biznise i bolje lidere...

Osnivači su Benjamin Nuhanović, Kristian Marić i Vanja Solaja.

Benjamin Nuhanović - Bavi se poslovnim savjetovanjem, poslovnim posredništvom, organiziranjem i opremanjem sajmova na području cijele BiH. Benjamin sebe, kao mladog poduzetnika, opisuje kao optimistu s ambicijama i željama unaprjeđivanja organiziranja sajmova za poduzetnike i poduzeća u regiji. Surađuje s velikim brojem raznolikih tvrtki i organizacija u BiH i u regiji te zastupa svoje partnere u međugraničnim projektima i suradnjama.

"Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima toliko potencijala i mogućnosti za rad, ali radi različitih čimbenika taj se razvoj sputava i ne dopušta pojedincima i organizacijama potreban napredak. Potrebno je izgraditi zdravu konkurenciju s kojom bi se moglo unaprijediti poslovanje, ali i sama životna sredina u kojoj živimo", smatra Benjamin.

Kristian Marić - Bavi se ugostiteljstvom, organiziranjem događaja i poslovnim savjetovanjem. Kristian sebe, kao mladog poduzetnika, opisuje kao ambicioznu i tvrdoglavu osobu sa željom unaprjeđivanja osobnih i poslovnih vještina poduzetnika u regiji. Trenutno surađuje s većim brojem tvrtki i organizacija u regiji i zastupa svoje partnere u međugraničnim projektima i suradnjama.

 

"Bosna i Hercegovina je, inače, država u razvoju koja trenutno prolazi kroz određene promjene i probleme za koje rješenje donose poduzetnici iz različitih sektora. Smatram kako je ambijent za bavljenje poduzetništvom u današnje doba najbolje moguće rješenje za mlade koji žele iskusiti sve faze poslovanja. S druge strane, poduzetništvo traži veliko odricanje u samom početku, pa je pojedincu potrebno dugo vremensko razdoblje za uspjeh na trenutnom tržištu. Upravo zbog toga velik broj mladih nakon obrazovnog ciklusa ne želi riskirati vrijeme i novac. Povodom organiziranja različitih događaja došli smo do zaključka da je mladima potrebno prezentirati sve rezultate koji se mogu postići kroz poduzetništvo i koliko je važno okružiti se i udruživati s osobama koje mogu ubrzati taj proces", objašnjava Kristian.

Vanja Solaja - Bavi se farmacijom, poslovnim savjetovanjem i poslovnim posredovanjem, a tu su i organizacija i menadžment neprofitnih organizacija. Vanja sebe, kao mladog poduzetnika, opisuje kao osobu kojoj su najveće vrline motivacija i samopouzdanje, ali i pratilje u svakodnevnom poslovanju. Radi na području cijele BiH i surađuje s većim brojem tvrtki i organizacija u regiji te zastupam svoje partnere u međugraničnim projektima i suradnjama.

"Bosnu i Hercegovinu vidim kao perspektivnu zemlju s ogromnim mogućnostima za investicije i razvoj poslovanja kroz rad s mladim poduzetnicima. Poduzetnici i investitori su izgubili povjerenje u rad s domaćim poduzećima i organizacijama te smatram kako je potrebno izgraditi održivu zajednicu mladih koja će pomoći u perspektivnom razvoju i samoodrživosti različitih segmenata industrije i tržišta", kaže Vanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave