Za septembar najavljeni sajmovi i Buyer Mission programa u Turskoj

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Za septembar najavljeni sajmovi i Buyer Mission programa u Turskoj

Ambasade Republike Turske u Sarajevu je obavijestila Vanjskotrgovinsku komoru BiH o sajmovima i Buyer mission programima.

10.08.2021. 16:23 / Izvor: Akta.ba

Ambasade Republike Turske u Sarajevu je obavijestila Vanjskotrgovinsku komoru BiH o sajmovima i Buyer mission programima koji će se u septembru 2021. godine održati u Turskoj.

U okviru pomenutih sajmova u navedenim datumima će se održati Buyer Mission Programi. Tokom programa održat će se B2B bilateralni susreti sa turskim privrednicima i posjeta sajmu.

Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) gore pomenutog Programa bit će plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Učesnici programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika, engleski, njemački ili francuski.

Također, učesnici programa trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje o kupovini. U nekim slučajevima kada nema dovoljno prijava učesnika stranih kompanija za Buyer mission program oni se mogu otkazati, te iz tog razloga se mole učesnici da ne kupuju avionske karte prije odobrenja Ministarstva trgovine Turske.

Zainteresovane kompanije mogu aplicione formulare dostaviti najkasnije do datuma koji su navedeni u koloni tabele "krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara" na broj faxa: 033/208-562, ili putem maila: saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće u pomenutom Programu.

Raspored sajmova i Buyer Mission programa

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave