Po prvi put u BiH: Sajam pakistanskih proizvođača

04.05.2022. 11:38 / Izvor: Akta.ba
sajam pakistan

U Sarajevu će 10. maja 2022. godine, s početkom u 11:00 sati, svečano biti otvoren sajam "Pakistan multi product event".

U Sarajevu  će 10. maja  2022. godine, s početkom u 11:00 sati, svečano biti otvoren sajam "Pakistan multi product event" u  hotelu Holywood na Ilidži, uz prisustvo predstavnika Vanjskotrgovinske komore BiH i delegacije iz Pakistana. 

"Sretni smo da po prvi put u BiH imamo priliku organizovati sajam pakistanskih proizvodjača i tako pružiti podršku razvoju ekonomskih  odnosa dvije zemlje", izjavio je Semir Jakubović, direktor agencije Link media.

Tokom dva dana proizvođači iz Pakistana predstavit će javnosti medicinske, stomatološke, kao i proizvode za ljepotu i uljepšavanje te širok asortiman odjeće, obuće i sportske opreme. Prilika je to i da se povežu s potencijalnim poslovnim partnerima iz Bosne i Hercegovine koji bi vršili distribuciju i prodaju ovih proizvoda. Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan.

Prema podacima iz 2021. Pakistan ima 227 miliona ljudi, a ekonomija ove zemlje je na osnovu BDP-a pozicionirana na 25. mjesto u svijetu. Pakistan je zemlja u razvoju s poluindustrijskom ekonomijom. Primarna izvozna roba uključuje tekstil, kožnu galanteriju, sportsku opremu, hemikalije i tepihe. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave