Najveći sajam halal industrije

Rijaset Islamske zajednice u BiH pokrovitelj trećeg Sarajevo Halal Fair-a

02.02.2023. 14:13 / Izvor: Akta.ba
halal industrija

Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF), ovogodišnje izdanje najavljuje sa bogatim programom i uz vodstvo vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal-industrije, biznisa i akademske zajednice.

Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF), ovogodišnje izdanje najavljuje sa bogatim programom i uz vodstvo vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal-industrije, biznisa i akademske zajednice.

Organizatori Sarajevo Halal Fair-a, Bosna Bank International (BBI) i Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice BiH najavili su zvanično generalno pokroviteljstvo Rijaseta Islamske zajednice u BiH ovom sajmu.

Ovogodišnji treći Sarajevo Halal Fair 2023. (SHF) održat će se od 17. do 19. maja u glavnom gradu BiH. Najvećem sajmu halal industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope prisustvovat će eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme bit će održan i Međunarodni Kongres o halal kvaliteti čiji će organizatori, osim BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete, biti i nekoliko domaćih naučnih i stručnih organizacija.

Posebna aktivnost koja će pratiti organizaciju Sarajevo halal sajma je "Sedmica svjesnosti o značaju halala“. U periodu od 12. do 19. maja 2023. godine bit će organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj da javnost upoznaju sa halalom i njegovim značajem, kako za konzumente tako i za domaće tržište i industriju.

Sarajevo Halal Fair je jedinstven sajam i prilika za povezivanje predstavnika iz svih dijelova lanca halal industrije, uključujući privatne kompanije, distributere, ustanove i insitucije, certifikacijska tijela, vladine zvaničnike i druge predstavnike halal tržišta.

Inače, halal tržište jedno je od najdinamičnijih svjetskih tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj.

Treći Sarajevo halal sajam otvara mogućnosti za poslovne susrete sa proizvođačima, distributerima, investitorima, i održavanje B2B sastanaka, te predstavlja odličnu priliku proizvođačima da predstave svoje proizvode i usluge halal distributerima iz cijelog svijeta.

halal industrija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave