Poziv bh. kompanijama prehrambenog sektora za učešće na sajmu u Parizu

11.12.2023. 12:50 / Izvor: Akta.ba
VTK BIH

Vanjskotrgovinska komora BiH drugi put organizuje izlaganje bh. kompanija na jednom od vodećih i najposjećenijih sajmova SIAL 2024.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine po drugi put organizuje izlaganje bh. kompanija na jednom od vodećih i najposjećenijih sajmova u oblasti prehrambene industrije – SIAL 2024, koji se održava u Parizu (Francuska), u periodu od 19-23.10.2024. godine.

Na ovoj manifestaciji, koja se organizuje i realizuje svake dvije godine, učestvuje veliki broj posjetilaca i izlagača iz više od 200 zemalja svijeta, što je SIAL učinilo globalno prepoznatljivim.

Svake dvije godine, veliki broj proizvođača, izvoznika, uvoznika, kupaca, malotrgovaca, novinara i predstavnika medijske branše okuplja se u Parizu (Francuska) u svrhu učestvovanja na SIAL-u u formi izlagača, posjetilaca, organizatora, partnera u realizaciji manifestacije i slično, a sve u cilju ostvarivanja moguće saradnje među učesnicima i pronalaska novih modaliteta poslovnih aranžmana među zainteresovanim stranama.

Tokom sajma se organizuje i veliki broj foruma, konferencija, sastanaka, prezentacija proizvoda i usluga, kao i promocija najnovijih trendova i inovativnih rješenja u segmentu poljoprivredno – prehrambene industrije i  komplementarnih grana privrede.

U svrhu nastupa na sajmu, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora namjerava zakupiti prostor od cca 75 m² za potrebe zajedničkog štanda.

Kompanije iz BiH zainteresovane za učešće na sajmu SIAL 2024 više informacijam o uslovima za učešće mogu pogledati u priloženom pozivnom pismu, a rok za dostavu prijava je 22.12.2023. godine.

Kontakt osobe za dodatne informacije o učešću na sajmu SIAL 2024 su Stanislava Perišić, stručni saradnik u BHEPA-i (e-mail: stanislava.perisic@komorabih.ba  i tel: 033 566 242) i Radoš Šehovac, Sekretar asocijacije za prehrambenu i poljoprivrednu industriju   (e-mail: rados.sehovac@komorabih.ba  i tel: 033 566 184).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave