Bayer Mission Programi

Poziv privrednicima za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

09.01.2024. 09:36 / Izvor: Akta.ba
turska

VTK Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest od Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest od Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima koji će se održati u periodu  januar- mart 2024. godine u Republici Turskoj.

U navedenom periodu održat će se:

Sajam namještaja u Istanbulu,

Sajam poljoprivrede, stočarstva i peradarstva,

Specijalizovani sajam prehrane i pića,

Sajam prehrambenih proizvoda, Sajam ambalaža i pakovanja i Sajam hotela, restorana, kafea, opreme za praonice veša, smještaja i tehnologija,

Sajam knjiga, papira, školske i kancelarijske opreme i igrački i

Sajam igračaka Istanbul.

U okviru navedenih sajmova održat će Bayer Mission Program, odnosno bilateralni susreti s turskim privrednicima i posjeta sajmu.

Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) Programa bit će plaćeni troškovi smještaja s doručkom.

Također, učesnici Programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski), te moraju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.

U slučaju da ne bude dovoljno prijava za neki Bayer Mission Program isti se može otkazati.

S tim u vezi, organizatori mole prijavljene učesnike da ne kupuju avionske karte prije odobrenja Ministarstva trgovine Turske.

Informacije o datumu održavanja svakog sajma i Bayer Mission Programa, kao i datume za dostavu aplikacionih formulara, zainteresirani mogu pogledati ovdje.

Zainteresirane kompanije aplikacione formulare trebaju dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu najkasnije do datuma koji su navedeni u tabeli u prilogu na broj faksa 033/208-562, ili putem e-maila saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane kompanije koje budu izabrane za učešće u Programu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave