Interesantni sadržaji

Prvi sajam kafe i čokolade u Tuzli od 16. do 18. maja

02.05.2024. 13:51 / Izvor: Akta.ba
TK

Foto: Ilustracija

U sklopu sajma besplatna edukacija za bariste i takmičenje.

Crni napitak bez koga malo ko počinje dan i ta slatka i neodoljiva poslastica ... znači kafa i čokolada i to na jednom mjestu, od 16. do 18. 05. u Tuzli na Sajmu Kafe i Čokolade u organizaciji UG Activus.

"Prvi Sajam ove vrste koji se održava u Tuzli, pružit će posjetiocima nezaboravan doživljaj, uključujući degustacije najkvalitetnijih kafa i čokolada, majstorske radionice za pripremu kafe, prezentacije renomiranih stručnjaka iz industrije, kao i kulturne događaje koji će obogatiti iskustvo svakog posjetioca.", najavljuju organizatori.

Lista učesnika Sajma koji se održava u okviru manifestacije "Proljeće u Tuzli" još uvijek nije zaključena i širi se iz dana u dan, tako da posjetioce očekuje jedinstvena ponuda vrhunskih napitaka na bazi kafe te bezbroj različitih ali ukusnih slatkih delicija od čokolade.

Ono što ovaj Sajam odvaja od sličnih je i to da osim što je "najslađi", organizatori su se pobrinuli i za cijeli niz dodatnih događaja u okviru ove manifestacije.

Quiz by Dean Kotiga (i to u  tri izvedbe) je već zaintrigrirao vašu maštu ali tu su osim izložbeno degustacijskog dijela i adekvatna druženja i diskusije na teme koje su usko vezane uz kafu i čokoladu, od prehrane do biznisa, a kompletan spisak je objavljen na službenim stranicama i društvenim  medijima.

U okviru Sajma u petak 17.05. održava se i besplatna edukativna radionicu za barise.

Voditelj ove radionice je Mustafi Semir, državni prvak u latteartu - BiH 2019. 

Ova radionica je idealna prilika da proširite svoje znanje, usavršite vještine i otkrijete najnovije trendove u svijetu služenja i serviranja kafe.


Program edukacije obuhvata:

  • Tehnike pravilne Espresso ekstrakcije
  • Umjetnost Latte dekoracije

Zainteresirani se mogu prijaviti besplatno a broj mjesta je obraničen. 

U subotu 18.05.2024 godine bi tće održano i takmičenje barista sa vrijednim nagradama. 

Više o sajmu možete pronaći ovdje.  


"Ne propustite ovu izvanrednu priliku za unapređenje svojih vještina i druženje na Sajmu kafe i čokolade u Tuzli", navode organizatori. 

Podsjećamo "Sajam kafe i čokolade u Tuzli", se održava od 16. do 18. maja 2024.godine, u Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" u Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave