Svjetski turistički agenti na manifestaciji "BiH na drugi način"

02.08.2011. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Svjetski turistički agenti na manifestaciji 'BiH na drugi način'

Turistička agencija "Respect" iz Zenice već 5. godinu za redom organizuje manifestaciju "BiH na drugi način".

Kako je najavljeno, ovogodišnja manifestacija će se održati od 13.-16.10.2011. u nekoliko bh. gradova i prema dosadašnjim prijavama manifestaciji će prisustvovati agencije iz cijelog svijeta.

TA "Respect" je 2007. godine počela da organizuje dolazak turističkih agencija izvan BiH na manifestaciju "BiH na drugi način", kako bi što više približila turističke potencijale turistima koji bi željeli doći u posjetu ovoj divnoj zemlji.

U početku su to bile agencije iz okruženja (Ex Yu), koje su bile oduševljene organizacijom i posjetama turističkim destinacijama koje su im prezentirane.

"Od prošle godine aktivno se radi na zajedničkoj organizaciji sa agencijom "Guideline" iz Banja Luke i to uz svestrano angažovanje TO Grada Banja Luke na čelu sa Ostojom Barašinom, koji je dao nemjerljiv doprinos u organizaciji manifestacije "BiH na drugi način" 2010", saopćeno je iz TA Respect.

Kako navode iz agencije Respect, on je podstakao TO Republike Srpske i njenog predsjednika Tihomira Ljubovića da "BiH na drugi način" prezentira ljepote Bosne i Hercegovine bez granica, jer su se prezentovale turističke destinacije oba entiteta. Tako će biti i ove godine. Inače, na prošlogodišnjoj manifestaciji su učestvovala 41 turistička agenta iz cijele Evrope.

Cilj manifestacije je prikazati što bolje bogatstvo Bosne i Hercegovine i njenih turističkih destinacija, te napraviti što više kontakata između agencija koje bi ubuduće radile zamjenu turista.

Također, bitno je proširiti itinerer za turiste i uvezati što više destinacija iz različitih zemalja koje dolaze na manifestaciju, poručuju iz Agencije Respect.

Što se tiče rezultata manifestacije, njenim održavanjem zabilježen je veliki broj dolazaka i odlazaka grupa u BiH i iz BiH u zemlje iz kojih su agencije dolazile na manifestaciju. U tome prednjače Mađarska, Poljska, Slovenija i Italija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave