Susreti bh. prijevoznika u Sarajevu, 13. i 14. oktobra

11.10.2012. 15:08 / Izvor: eKapija.ba
Susreti bh. prijevoznika u Sarajevu, 13. i 14. oktobra

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje tradicionalne susrete bosanskohercegovačkih prijevoznika (prijevoz putnika i prijevoz tereta) na temu "Aktualna kretanja u međunarodnom cestovnom prijevozu".

Susreti će se održati u hotelu "GRAND" Sarajevo, 13. – 14. oktobra 2012. godine.

Kako navode iz VTKBiH, cilj susreta je upoznavanje prijevoznika sa aktuelnim dešavanjima u EU, susjednim zemljama i Bosni i Hercegovini. Svrha susreta je razmjena informacija i detektiranje otvorenih pitanja kao i mogućih načina njihovog rješavanja.

Ideja vodilja je da se godišnjim okupljanjem prijevoznika na temelju pažljivo odabranih aktuelnih tema, uz konstruktivan dijalog prijevoznika, nadležnih organa i institucija, detektuju najznačajnija pitanja i iznađu mogući modeli za njihovo kvalitetno i efikasno rješavanje.


Poziv na ovaj skup upućen je na adrese više od 600 bosanskohercegovačkih prijevoznika. Skupu će prisustvovati i predstavnici nadležnih ministarstava na svim nivoima, predstavnici inspekcijskih i carinskih organa i granične policije.

Na ovom skupu, kao redovni pratioci ovakvih događanja, najnovija dostignuća i servise predstavt će i kompanije čije poslovanje je usko vezano za transportnu industriju, kao što su Volvo truck, Raiffeisen leasing, BH Telecom, Schmitz Cargobul, BIHAMK i drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave