9. Nacionalno savjetovanje ekonomista i menadžera BiH, 22. i 23. decembra u Sarajevu

09.12.2011. 15:07 / Izvor: eKapija.ba
9. Nacionalno savjetovanje ekonomista i menadžera BiH, 22. i 23. decembra u Sarajevu

U organizaciji Međunarodnog poslovnog foruma "Perspektive", a pod pokroviteljstvom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta, u Sarajevu će se 22. i 23. decembra 2011. godine održati deveto nacionalno savjetovanje ekonomista i menadžera Bosne i Hercegovine na temu "Mjere ekonomske politike Bosne i Hercegovine za 2012. godinu".

Osnovni cilj skupa je kreirati kvalitetan ambijent za konstruktivan dijalog predstavnika vlasti, te poslovne i akademske zajednice o ekonomskoj politici BiH za naredni period.

Organizatori poručuju da savjetovanje ima poseban značaj zbog ukupnog ekonomskog i privrednog stanja, kako u zemlji tako i u svijetu.

Dosadašnja savjetovanja održana su u Brčko Distriktu, Neumu, na Jahorini, Bjelašnici, Ilidži, u Tuzli, na Mrakovici te u Banja Luci, čime su, istovremeno, prezentirani i ekonomski potencijali lokalnih i regionalnih zajednica u kojima su savjetovanja održavana.

Brojni sudionici dosadašnjih savjetovanja smatraju da će ovaj značajni stručni skup i ove godine biti mjesto gdje će najuspješniji menadžeri, predstavnici Vlada, vlasnici kapitala, poduzetnici te brojni drugi ekonomski eksperti utvrđivati realne i kvalitetne smjernice razvoja ekonomije Bosne i Hercegovine u narednom periodu i koje će više biti naklonjene interesima i mogućnostima bh. privrede.

Kontakt za više informacija: Ergina Durović-Zečević i Enesa Polimac

Tel.: +387 33 921 616; Fax.: +387 33 921 617; Mob.: +387 62 334 755

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave