Sajam Expo Pakistan 2013 u septembru

03.08.2013. 08:00 / Izvor: eKapija.ba
Sajam Expo Pakistan 2013 u septembru

Najveći pakistanski godišnji sajam Expo Pakistan 2013, osmi po redu, održati od 26. do 29. septembra 2013. godine. Ovaj sajam predstavlja najveću izložbu pakistanskih izvoznih proizvoda i usluga.

Ambasada Islamske Republike Pakistan u Sarajevu uputila je obavijest Vanjskotrgovinsko/Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, kojom informira sve privredne subjekte da će najveći pakistanski godišnji sajam Expo Pakistan 2013, osmi po redu, održati od 26. do 29. septembra 2013. godine.

Ovaj sajam predstavlja najveću izložbu pakistanskih izvoznih proizvoda i usluga, kao i dobru priliku za izlaganje inostranih proizvoda. Prosječna vrijednost sklopljenih poslova na ovom sajmu iznosi oko 500 miliona US$, uz učešće 6 do 7 hiljada kupaca iz 50 do 60 zemalja, koji su smješteni u 6 hala.

Asortiman proizvoda koji se izlažu na sajmu je širok: tekstil, koža, farmaceutski proizvodi, hirurška oprema i instrumenti, sportska oprema, informacione tehnologije, industrijska dobra, dragulji i nakit, hrana i razni sastojci, tkanine i odjeća, automobili i auto-komponente i uslužni sektor.

Svi zainteresirani za učešće na sajmu potrebno je da popunjen prijavni obrazac (u prilogu) dostave na e-mail ivana.dobrilovic@komorabih.ba ili fax 033 566 237. Kontakt osoba je Ivana Dobrilović.

Posebna pogodnost je i pokrivanje određenih troškova puta privrednicima koji ispunjavaju sljedeće kriterije:

"Za kompanije koje imaju godišnji promet od 8 miliona US$ i izvoz od 5 miliona US$ ili više biće obezbjeđen hotel i transport, a biće nadoknađeni i troškovi avio karte po unaprijed odobrenom kursu za sektor (više informacija možete dobiti u ambasadi: 033 443 623, komunikacija na engleskom jeziku)", stoji u saopćenju Vanjskotrgovinske komore.

"Za kompanije sa godišnjim prometom od 3 miliona US$ i uvoz od 2 miliona US$ ili više biće obezbjeđen hotelski smještaj i transferi od i do aerodroma."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave