Sutra počinje sajam Hercegovački plodovi mediterana

10.10.2013. 09:00 / Izvor: eKapija.ba
Sutra počinje sajam Hercegovački plodovi mediterana

Sajam Hercegovački plodovi Mediterana 2013. održat će se od 11. do 12. oktobra u Stocu.

Sajam Hercegovački plodovi Mediterana 2013. održat će se od 11. do 12. oktobra u Stocu. Iz Udruge Hercegovački plodovi Mediterana navode da su u mogućnosti pokazati na našoj manifestaciji  gro autohtonih i introduciranih sorti  iz Europe, Amerike i Afrike, šipka-nara, smokve i masline.

''I dalje u fokusu pažnje je stvaranje uvjeta za sadnju, preradu i plasman divljeg šipka.'', navode iz ove Udruge.  Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode izložit će vinari, prerađivači voća i povrća, zdrave hrane, ljekovitog bilja, kućne radinosti, uzgajivači ukrasnog bilja.

Neizbježan spoj šipka smokve i masline sa turizmom je veličanstven, jer je Stolac ove godine postao bogat za nekoliko turističkih objekata: Stari Grad, renovirane mostovi-ćuprije, mlinice i stupe. Zato će i posjetitelji iz okruženja imati privilegiju sa posjetom sajma organizirano posjetiti spomenute objekte i uvjeriti se u turističku atraktivnost. Stolac je oduvijek bio gostoprimljiv, a sa velikom željom biti će pravi domaćini i ovog puta izlagačima, posjetiteljima, gostima, predstavnicima međunarodnih organizacija i svih ostalih, navode iz ove Udruge. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave