Firme iz BiH na Sajmu industrije u Parizu u okviru EU projekta

04.11.2014. 09:37 / Izvor: eKapija.ba
Firme iz BiH na Sajmu industrije u Parizu u okviru EU projekta

MIDEST 2014 je vodeći svjetski sajam posvećen industrijskom podugovaranju i B2B susretima. Svake godine, tokom četiri dana koliko traje sajam, podugovarači i kupci se mogu osvrnuti i sagledati posljednja dostignuća,

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija "Povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji - EUMETAL 2", firme iz Bosne i Hercegovine i Srbije će se  ove godine predstaviti na prestižnom Sajmu industrije u Parizu – MIDEST 2014. Projektom je obezbjeđeno da se na zajedničkom štandu predstavi deset firmi iz metaloprerađivačkog sektora i to iz Srbije INMOLD, PAN KOMERC, PERFOM, ELEKTORTERMIJA i CORUN i iz Bosne i Hercegovine DŽENEMI, E&S Metall, HDI, STROJAL i METALOS.

MIDEST 2014 je vodeći svjetski sajam posvećen industrijskom podugovaranju i B2B susretima. Svake godine, tokom četiri dana koliko traje sajam, podugovarači i kupci se mogu osvrnuti i sagledati posljednja dostignuća iz oblasti koju obuhvata podugovaračka industrija, trenutnu situaciju na tržištu, te se tako povezati sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

Projekat EUMETAL 2  se realizuje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina. Projekat ima za cilj da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća iz metaloprerađivačkog sektora u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine. Evropska unija finansira projekat u iznosu od 365.432 eura.

Nosioci projekta su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. u BiH i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice u Srbiji. Partneri na projektu su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (BiH) i Nacionalana agencija za regionalni razvoj (Srbija).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave