Njemački IMM Cologne sajam od 19. do 25. januara

16.01.2015. 11:38 / Izvor: eKapija.ba
Njemački IMM Cologne sajam od 19. do 25. januara

Bosna i Hercegovina će po peti put ove godine nastupiti na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja u Evropi – IMM Cologne 2015, zahvaljujući finansijskoj podršci Vanjskotrgovinske komore BiH.

Bosna i Hercegovina će po peti put ove godine nastupiti na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja u Evropi – IMM Cologne 2015, zahvaljujući finansijskoj podršci Vanjskotrgovinske komore BiH.

U paviljonu Bosne i Hercegovine površine 210 m2, izlagat će osam bh. proizvođača namještaja, i to: Babilon d.o.o. – Tuzla, Bosnian Beech Board d.o.o. – Visoko, Minalli d.o.o. – Živinice/ Sarajevo, Malagić & Divani d.o.o. – Brčko, MS & Wood d.d. – Fojnica/ Sarajevo, Petroprojekt d.o.o. – Bratunac, Praktik d.o.o. – Vogošća i Woodteam d.o.o. – Ilijaš.

Bh. izlagači odabrani su kroz transparentan proces selekcije prema utvrđenim kriterijima, pri čemu se posebno vodilo računa o spremnosti kompanija da odgovore visokim kriterijima evropskog tržišta u pogledu iskustva u izvoznim poslovima, ispunjavanja standarda i zahtjeva, modernog dizajna i prihvatljivog omjera kvaliteta i cijene.

Firmama koje su pretrpjele najveće štete nakon velikih poplava posvećena je posebna pažnja kako bi se, usprkos teškoćama, adekvatno pripremile za nastup na tržištu Njemačke i EU, te stekle nove kupce i obnovile postojeće veze na tržištu.

Paviljon Bosne i Hercegovine smješten je na “udarnoj poziciji” u Hali 3.1, segment “Global Lifestyles”, koji na jednom mjestu prezentira grupne postavke nacionalnih štandova zemalja poput: Rusije, Rumunije, Estonije, Bugarske, Grčke, Indonezije, Singapura, Tajvana…

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je poduzela opsežne aktivnosti oko pozivanja potencijalnih partnera i kupaca na štand Bosne i Hercegovine – u tu svrhu pripremljen je i katalog izlagača koji ove godine prezentiraju našu zemlju na zajedničkom štandu.

Poslovni partneri će se u paviljonu “Bosnia and Herzegovina – Tradition for Future”, imati priliku uvjeriti u kvalitet ponude bh. namještaja.

Tako će svi posjetitelji, na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Sajmu imati priliku pogledati izloženu selekciju tapaciranih stolica od drveta (inače najprodavanijeg bh.izvoznog proizvoda kada je u pitanju namještaj), različitih proizvoda od punog drveta za opremanje trpezarija i dnevnih soba (uključujući i one s potpisom poznatih domaćih i stranih dizajnera), tapacirane garniture, moderan namještaj u kombinaciji metal/drvo, kao i namještaj od pletenih materijala (geflecht).

Sajam IMM Cologne, koji će se ove godine održati od 19. do 25. januara, tradicionalno je najvažniji promotivni događaj za bh. proizvođače namještaja – što potvrđuju i rezultati prethodnog nastupa nakon kojeg su bh. firme ostvarile izvozne prodaje na tržištu Njemačke i EU u ukupnoj vrijednosti od preko 6,5 miliona KM. Tad je najviše poslova ostvareno sa partnerima iz Njemačke, Nizozemske, Austrije…, a interes za buduću suradnju iskazan je i od kupaca iz Golfa, Skandinavije i brojnih drugih zemalja, objavljeno je na stranici Vanjskotrgovinske komore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave