Sarajevski festival turizma okupit će 75 izlagača iz šest država

14.10.2017. 10:45 / Izvor: Fena
Sarajevski festival turizma okupit će 75 izlagača iz šest država

Sarajevski festival turizma, koji će biti održan od 19. do 21. oktobra u Centru Skenderija, okupit će 75 izlagača iz šest država.

Sarajevski festival turizma, koji će biti održan od 19. do 21. oktobra u Centru Skenderija, okupit će 75 izlagača iz šest država.

Predstavit će se Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Turska, Indonezija i Indija koja je zemlja partner Sarajevskog festivala turizma.

Organizator je Centar Skenderija u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, a direktor tog centra Amer Kapo na konferenciji za medije u povodu festivala naveo je da je ove godine u potpunosti promijenjen koncept.

"To više nije samo sajamska manifestacija, cijeli prostor Centra Skenderija bit će posvećen ovom sajmu. Program će biti organiziran od samog ulaza gdje će biti ponuđena gastronomska ponuda", istakao je Kapo te dodao da će festival turizma pratiti kulturni program koji će biti održan u Domu mladih.

Najavio je i konferenciju koja će biti održana 20. oktobra pod nazivom ''Marketing u digitalnom turizmu''. Pozvao je mlade i studente koji se bave turizmom ili se planiraju baviti da posjete konferenciju gdje će biti informirani o novim tehnologijama koje će biti, ili su već, u vezi s turizmom.

"Sarajevski bendovi će nastupom u Domu mladih zatvoriti Sarajevski festival turizma", rekao je Kapo.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je kazao da je ovaj festival novi početak predstavljanja turizma kao važne privredne grane.

"Ovaj projekt smo prepoznali kao veoma važan. Smatramo da nijedna turistička destinacija ne može u potpunosti biti destinacija dok ne bude imala svoj festival turizma", potcrtao je Muzur.

Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze koji Centar Skenderija održava od 1970. godine. Također, i ove godine kao i proteklih pet dio sajma će biti Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

Inače, Kapo i Muzur su potpisali sporazum o partnerstvu, između Turističke zajednice Kantona Sarajevo i KJP Centar Skenderija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave