Bh. proizvođači najmeštaja ponovno će izlagati na sajmu u Kelnu

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Bh. proizvođači najmeštaja ponovno će izlagati na sajmu u Kelnu

U pripremi je treći zajednički nastup bh. firmi na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE u Kelnu (Njemačka), koji će biti održan od 14. do 20. januara 2013.

21.12.2012. 10:55 / Izvor: Fena

 

 

U pripremi je treći zajednički nastup bh. firmi na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE u Kelnu (Njemačka), koji će biti održan od 14. do 20. januara 2013.

Kao i prethodnih godina, sveukupnu organizaciju nastupa vodi Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH)/Agencija za promociju izvoza BiH (BHEPA), u partnerstvu i kosponzorstvu s USAID-Sida FARMA projektom i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO).

Partneri su, kako navode iz VTK BiH, kroz subvencioniranje troškova zakupa prostora i izgradnje štanda, omogućili predstavljanje sedam bh. kompanija: Economic d.o.o. Vitez, FIS d.o.o. Vitez, GMP Kompani d.o.o. Laktaši, IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, Izazov d.o.o. Kalesija, Praktik d.o.o. Vogošća i Standard a.d. Prnjavor.

Pod sloganom Tradition for Future, bosanskohercegovačka postavka će ovoga puta pokazati širok asortiman proizvoda od tradicionalnog masiva, preko tapeciranih garnitura i pločastog namještaja široke namjene, do namještaja od metala.

Zajednički paviljon Bosne i Hercegovine, površine 209 m2, bit će smješten u prostoru hale 1, u okviru segmenta „European Lifestyles“ koji okuplja grupne i individualne izložbe iz drugih evropskih zemalja, poput Rumunije, Estonije, Hrvatske, Švicarske, Njemačke, Nizozemske itd.

Njemačka je prvi partner u izvozu namještaja iz Bosne i Hercegovine, a prema dosadašnjim iskustvima i rezultatima prethodnih nastupa bh. izlagača, IMM COLOGNE predstavlja vodeću manifestaciju za izlaganje bh. namještaja u Njemačkoj i EU. 

To je jedan od najvećih svjetskih sajmova u ovoj oblasti, a njime tradicionalno započinje nova godina dizajna, uređenja interijera i kompletne ponude industrije namještaja - od noviteta do masovne proizvodnje.

Posljednji sajam, održan januara 2012. godine, okupio je 1.157 izlagača iz 54 zemlje, a posjetilo ga je oko 115.000 posjetitelja, većinom iz inozemstva.
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave