Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u​ BIH

06.02.2018. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u​ BIH

Kompanija Sinkromo u saradnji sa domaćim i regionalnim partnerima organizuje prvi regionalni sajam ugostiteljstva GAST FEST

Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BIH pod nazivom GAST FEST, powered by Perutnina Ptuj. Sajam okuplja 50-ak izlagača iz 4 zemlje regije (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije kao i mnoge druge zemlje regiona).

Na sajmu će Vam biti predstavljeni svi noviteti iz HORECA, PREHRAMBENOG, TEHNIČKOG I TEKSTILNOG sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima. Na samom sajmu Vas očekuju mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking show-ovi, poznata kuharska lica regiona i šire kao što su: njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulj i Morana Mijač - pobjednici najpopularnijeg kulinarskog showa u Hrvatskoj i okruženju »Tri, dva, jedan - Kuhaj« kao i poznato kulinarsko lice BIH Adnan Hamzić, te renomirana BH imena kulinarstva i gastronomije.

U sklopu organizovanih cooking shoowa Perutnina Ptuj BIH organizira i takmičenje kuhara u pripremi raznih specijaliteta od piletine, a najbolji među njima će imati priliku da osvoji i posebnu nagradu za učešće.

Za zabavni dio programa će biti zaduženi Dj-evi iz okruženja kao što su Amir Groove, Nazzif i Dave Hudson kao i muzički band na završnoj večeri sajma.

GAST FEST sajam powered by Perutnina Ptuj je u organizaciji kompanije SINKROMO d.o.o. Mostar. Zlatni sponzori sajma su Coca Cola, Coca Cola Taste, Olimpija, Porsche Sarajevo, Volkswagen Privredna vozila, srebrni sponzor: mesna industrija Vimar te VIP Sponzori: Hotel Radon Plaža, Hotel GastroID & TOFI i Master-H d.o.o.

Medijski pokrovitelji: RSG Radio, Radio Mix, Antena Sarajevo, TV1, Klix i Akta.ba.

Više informacija potražite na: www.gast-fest.com: ili na faceook profilu: https://www.facebook.com/gastfestl/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave