Otvorene prijave: U junu tradicionalni Dani trešnje u Mostaru

20.03.2019. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave: U junu tradicionalni Dani trešnje u Mostaru

Direktor sajma Salem Bubalo u razgovoru za Akta.ba kazao je kako će ovogodišnji sajam imati posebnu ekskluzivu.

Sedamnaesto izdanje sajma "Dani trešnje" ove godine održat će se od 19. do 21. juna na sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima kod Mostara.

Direktor sajma Salem Bubalo u razgovoru za Akta.ba kazao je kako će ovogodišnji sajam imati posebnu ekskluzivu.

"Dani trešnje će ove godine kao međunarodna manifestacija privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma ove godine ima jednu posebnu programsku odrednicu, a to je prezentacija turističkih proizvoda kroz promociju i zaštitu starih autohtonih zanata", kazao je Bubalo.

Navodi da je to ujedno i moto sajma, dok je ovogodišnji partner sajma Obrtnička komora Federacije BiH.

"Pošto se BiH okreće jednom najvećem dijelu turističke privrede, cilj je da se kroz ovakav način i promociju poseban akcenat damo tim sadržajima i da turistički proizvod dobije svoju posebnu dimenziju promocijom i zaštitom autohtonih zanata", ističe on.

U okviru dana "Dana trešnje" bit će upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare na mostarskom zimovalištu Ruište, koji bi jako puno značio za razvoj ove turističke zimske destinacije u blizini Mostara. 

Prema riječima organizatora, ove godine očekuju oko 300 izlagača koji dolaze iz zemalja regije i okruženja, zbog čega će imati poseban nivo odgovornosti.

Ujedno, ovom prilikom je pozvao sve zainteresirane da se prijave za izlaganje na sajmu i iskoriste prostor za promociju svojih firmi, zanata, obrta i proizvoda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave